L’Ajuntament de Sabadell signa un conveni amb Endesa per millorar la informació sobre el consum

Font: Ajuntament de Sabadell
25/11/2014 - 00:00

L’Ajuntament de Sabadell ha signat aquest 24 de novembre un conveni per regular les condicions de la col·laboració amb Endesa per a poder afavorir la disponibilitat d'informació individualitzada del consum elèctric de consumidors de tipus domèstic i establir sinergies de treball per a la sensibilització i disposició d'informació per part dels consumidors finals.

Tal i com ha assenyalat el tinent d’alcalde de Presidència i regidor del programa Smart City, Josep Ayuso, 'l’objectiu d’aquest conveni és l’estalvi energètic i, precisament, enllaça molt bé amb la iniciativa municipal dels comptadors intel·ligents i l’eficiència energètica que tant ens preocupa. Aquest nou conveni ens ha de permetre gestionar el consum elèctric i ser encara més eficients i eficaços amb l’energia'. Ayuso també ha comentat: 'aquest acord ens permet aprofundir en la coresponsabilitat entre usuaris i distribuïdors i de ben segur que coneixent els usos més eficients de l’energia, podrem avançar en les mesures de suport per combatre la pobresa energètica. En aquest sentit, la feina que fem en l’àmbit de la ciutat intel·ligent és precisament això, millorar el  servei adreçat al ciutadà gràcies a les noves tecnologies'.

Joan M. Jubany, subdirector d’Energia i Operacions Nord d’ENDESA Distribució Elèctrica ha afirmat: 'Que un municipi estigui treballant a fons en aquest àmbit és una molt bona notícia. A més, i d’altra banda, aquest conveni de ben segur que repercutirà positivament en la ciutadania'. Jubany també ha afegit: 'De moment aquest acord és una prova pilot on Sabadell es situa com a pioner. Per aquest motiu seran atesos de manera preferent”.

D’aquesta manera, Endesa dóna resposta a la proposta de l’Ajuntament de Sabadell perquè els consumidors puguin prendre part en les campanyes de conscienciació energètica promogudes pel consistori, en el projecte pilot d'Endesa Distribució de visualització de consums via web, sempre que el punt de subministrament reuneixi els requisits tècnics necessaris i que es disposi del consentiment escrit del consumidor.

L’Ajuntament també elaborarà recomanacions d'eficiència energètica als usuaris que ho sol·licitin en base a la informació i consums del sistema de telegestió de l’empresa distribuïdora.

El present Conveni no comportarà aportació econòmica per a les parts i funcionarà a través de la creació d’una comissió mixta de seguiment, vàlid fins al 31 de desembre de 2015.

Aquest conveni complementa el projecte d’estalvi energètic per usuaris domèstics–comptadors intel·ligents, desenvolupat a la ciutat des de 2009, i amb la participació de 120 famílies. La participació en aquest projecte ha generat una reducció del consum elèctric en una mitjana del 12,3%. Actualment, resta oberta la fase de sol·licituds per la 6a fase per aquelles famílies voluntàries que desitgin participar-hi.

AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Sabadell 35.98 KB

Relacionats

Notícia

L’estratègia per recuperar el riu, que es va dissenyar partint d’una anàlisi prèvia i després d’entrevistar més de 40 persones de diferents àmbits, s’estructura en 4 àmbits d’acció: Natura, Accessibilitat, Producció-Coneixement i Esport-Cultura-Patrimoni.

Notícia

El projecte forma part de l’estratègia EDUSI i cofinançat al 50% per la Comissió Europea. L’objectiu és obtenir uns edificis més confortables, reduir els consums energètics i obtenir dades per valorar-ne la replicabilitat en altres edificis de propietat municipal. 

Butlletí