L’Ajuntament de Sabadell instal·la un hotel d’insectes al parc de Catalunya

Font: Ajuntament de Sabadell

01/11/2018 - 17:26

El parc de Catalunya, la zona verda més extensa dins del nucli urbà de Sabadell, és un dels espais on hi ha més biodiversitat. Ara s’hi ha instal·lat –concretament a la plaça d’Ernest Lluch– un hotel d’insectes, amb l’objectiu d’afavorir la presència d’aquests éssers vius i de divulgar la importància que tenen en el medi.

L’hotel reprodueix els hàbitats naturals dels insectes i serveix perquè s’hi puguin refugiar, ja que els proporciona un lloc idoni per protegir-s’hi durant l’hivern. Alhora, els facilita un espai tranquil per tal que hi facin les postes i es puguin reproduir. Cada espècie d’insecte té les seves preferències a l’hora de buscar refugi. Alguns en tenen prou amb una mica de palla, mentre que altres necessiten uns forats o uns cartrons.

Els insectes són víctimes de les activitats humanes, com l’aplicació d’insecticides, el desenvolupament dels monocultius, la desaparició de les tanques vegetals i dels prats florits, l’augment dels espais urbanitzats. I també de la presència de paràsits i depredadors. Molts insectes ajuden a pol·linitzar i a regular les plagues dels arbres.

Aquests animals són uns aliats vitals per a la vegetació, ja que permeten a les plantes créixer i produir fruits. Alguns són pol·linitzadors i altres depredadors de plagues, per la qual cosa juguen un paper molt important en els ecosistemes naturals, en la salut de les plantes i en l’augment de la biodiversitat a la ciutat.

 

Categories: 

Relacionats

Entrevista

Francesc Baró és investigador de l’ICTA-UAB, i professor investigador de la ULB (Universitat Lliure de Brussel·les) Ha dirigit el primer estudi sobre el verd escolar a Barcelona, el qual identifica diferents patrons de desigualtat en l'exposició i l'accés als espais verds dels infants escolaritzats a la ciutat. Reflexionem amb ell sobre justícia ambiental, el paper dels centres escolars en l’articulació de la vida als barris i la necessària naturalització d’aquests espais.

Notícia

L'AMB ha presentat el treball de recerca bibliogràfica Biodiversitat i salut, que constata científicament la correlació entre l'augment d'espècies de flora i fauna a les nostres ciutats i una millora de la salut de les persones.

Notícia

La investigació, publicada a la revista ‘Nature Communications Biology’, constata que les praderies mostren lesions greus i permanents als òrgans sensorials després d’haver estat exposades a soroll antropogènic.

Butlletí