L’Ajuntament de Sabadell crea un nou web de cooperació de la ciutat

Font: Ajuntament Sabadell
16/03/2015

El web www.sabadell.cat/cooperacio creat per l’Ajuntament de Sabadell i el Consell de Solidaritat i Cooperació vol ser una eina útil per informar la ciutadania i compartir reflexions i els nous reptes solidaris que cal plantejar-se fent les seves pròpies aportacions.

Vol també visibilitzar les entitats perquè puguin tenir la informació necessària per seguir creixent i promovent nous projectes compartits amb altres actors i associacions i donar comptes a la ciutadania del resultat dels recursos invertits; i les empreses i altres actors a fi d'aconseguir més recursos pels projectes de les ONG's locals i tenir un major impacte per arribar a conscienciar al conjunt de la ciutadania.

Tal i com ha destacat el regidor de drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, a la presentació d'aquest 13 de març: 'Des de la ciutat sempre hi ha hagut diferents projectes en el quals s'ha plasmat la solidaritat per part de la ciutadania i de les nostres entitats, els darrers quatre anys Sabadell ha intensificat diferents processos col·lectius de reflexió perquè volíem afrontar aquest canvi de paradigma i unificar sinergies per afrontar nous reptes. Amb aquest nou web fem un pas endavant en pro de la solidaritat o la defensa dels drets dels pobles aquí i arreu del món".

De la seva banda, Yassely Piedra, de la Fundació Main, ha assenyalat que "aquest web neix amb la voluntat de comunicar i sensibilitzar a la població sobre els projectes que desenvolupem arreu del món".

En la mateixa línia s'ha pronunciat Amadeu Pardo, de la Fundació Josep Comaposada - Sindicalistes Solidaris, quan ha dit que: "aquesta nova eina posa l'abast tot el que es fa des del Consell de Cooperació sovint desconegut. A partir d'aquest web es pot conèixer tot el que aquesta ciutat fa en cooperació internacional, perquè Sabadell està arreu del món també per la seva cooperació i solidaritat".

El nou web conté:

-    Un mapa amb una relació de projectes de cooperació que s'estan fent per part de les entitats de la ciutat.

-  Plans, protocols, lleis i altra documentació editada per la Regidoria, com monogràfics que reivindiquen la defensa dels drets humans de les persones.

-  Programes d'activitats com el programa dels 25 anys d'agermanament amb l'Argub (Sàhara Occidental) i altres commemoracions o actes de cooperació organitzats per les entitats i per l'Ajuntament.

-    Les accions portades a terme a través del Consell de Solidaritat i Cooperació.

-    Informació sobre la Xarxa Educativa Solidària i Intercultural.

-    Una breu memòria històrica, entre d'altres informacions.

Relacionats

Notícia

La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Sabadell conformen el comitè impulsor del Primer Congrés de Qualitat de l'Aire - els dies 24 i 25 d'octubre -, que planteja les eines de gestió i normatives d’implantació per a una millora de la qualitat de l’aire de la societat. El 1er Congrés de l’Aire a nivell català que aplegarà uns 400 assistents amb 22 sessions i 95 ponents, i la presència solucions tecnològiques i expositors.

Notícia

Els nous vehicles són una de les mesures impulsades amb la voluntat de fomentar una mobilitat més sostenible a la ciutat. També s'ha aprovat adquirir diversos vehicles elèctrics o de baixes emissions i arribar a tenir completament renovades dues terceres parts de la flota municipal destinada a serveis tècnics i manteniment. També, properament es podrà ampliar la flota de busos híbrids.

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell ha començat una campanya per informar la ciutadania de què cal fer per desfer-se dels objectes voluminosos que té a casa i que ja no vol fer servir. L’administració municipal ha editat 2 mil cartells i fulls de mà i aquesta setmana els ha començat a repartir a la zona sud de Sabadell. Concretament es deixen dins de les porteries dels blocs de pisos dels barris d’Espronceda, Campoamor i la Creu de Barberà. Posteriorment es continuarà amb el repartiment per altres barris, incloent els centres cívics i altres equipaments municipals.

Butlletí