L’Ajuntament de Sabadell crea un nou web de cooperació de la ciutat

Font: Ajuntament Sabadell
16/03/2015 - 00:00

El web www.sabadell.cat/cooperacio creat per l’Ajuntament de Sabadell i el Consell de Solidaritat i Cooperació vol ser una eina útil per informar la ciutadania i compartir reflexions i els nous reptes solidaris que cal plantejar-se fent les seves pròpies aportacions.

Vol també visibilitzar les entitats perquè puguin tenir la informació necessària per seguir creixent i promovent nous projectes compartits amb altres actors i associacions i donar comptes a la ciutadania del resultat dels recursos invertits; i les empreses i altres actors a fi d'aconseguir més recursos pels projectes de les ONG's locals i tenir un major impacte per arribar a conscienciar al conjunt de la ciutadania.

Tal i com ha destacat el regidor de drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, a la presentació d'aquest 13 de març: 'Des de la ciutat sempre hi ha hagut diferents projectes en el quals s'ha plasmat la solidaritat per part de la ciutadania i de les nostres entitats, els darrers quatre anys Sabadell ha intensificat diferents processos col·lectius de reflexió perquè volíem afrontar aquest canvi de paradigma i unificar sinergies per afrontar nous reptes. Amb aquest nou web fem un pas endavant en pro de la solidaritat o la defensa dels drets dels pobles aquí i arreu del món".

De la seva banda, Yassely Piedra, de la Fundació Main, ha assenyalat que "aquest web neix amb la voluntat de comunicar i sensibilitzar a la població sobre els projectes que desenvolupem arreu del món".

En la mateixa línia s'ha pronunciat Amadeu Pardo, de la Fundació Josep Comaposada - Sindicalistes Solidaris, quan ha dit que: "aquesta nova eina posa l'abast tot el que es fa des del Consell de Cooperació sovint desconegut. A partir d'aquest web es pot conèixer tot el que aquesta ciutat fa en cooperació internacional, perquè Sabadell està arreu del món també per la seva cooperació i solidaritat".

El nou web conté:

-    Un mapa amb una relació de projectes de cooperació que s'estan fent per part de les entitats de la ciutat.

-  Plans, protocols, lleis i altra documentació editada per la Regidoria, com monogràfics que reivindiquen la defensa dels drets humans de les persones.

-  Programes d'activitats com el programa dels 25 anys d'agermanament amb l'Argub (Sàhara Occidental) i altres commemoracions o actes de cooperació organitzats per les entitats i per l'Ajuntament.

-    Les accions portades a terme a través del Consell de Solidaritat i Cooperació.

-    Informació sobre la Xarxa Educativa Solidària i Intercultural.

-    Una breu memòria històrica, entre d'altres informacions.

Relacionats

Article

Des del consistori es fa una crida al civisme per tal que s’evitin conductes que embrutin la via pública i per a què, entre tots i totes, es contribueixi a mantenir neta la ciutat.

Acte
02/12/2022 - 09:30
Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (avinguda Can Bordoll, 119), Sabadell.
Notícia

L’EDAR de Riu Sec funciona amb bioreactors de membranes, una tecnologia que combina el procés de filtració (amb membranes) amb el tractament biològic (amb microorganismes). Es tracta d’un mètode molt eficaç per eliminar contaminants, però que consumeix molta energia.

Butlletí