L’Ajuntament de Rubí i diversos restaurants de la ciutat organitzen nous cursos de cuina de recapte

Font: Ajuntament de Rubí
12/05/2015 - 00:00

L'Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració de sis restaurants de la ciutat, ha programat nous cursos de cuina de recapte durant els mesos de maig i juny. L'objectiu de l'activitat, coordinada pel Servei Educatiu de Residus i emmarcada en la campanya Fem un bon ús alimentari, és mostrar als participants com utilitzar les rampoines que tenim a la nevera i al rebost per crear plats saborosos i, d'aquesta manera, prevenir el malbaratament alimentari.

Així, els restaurants Da Giorgio (25/05), La Cava (27/05), El Portalet (01/06), Sol Dorado (03/06), La Popular (10/06) i Plats (17/06) ensenyaran als rubinencs que participin en aquests cursos a aprofitar els excedents alimentaris que tenim a casa, evitant llençar menjar a les escombraries.

Els cursos, que porten el lema Creativitat als fogons: estalvi de diners i de residus, són totalment gratuïts i compten amb places limitades. Totes les sessions començaran a les 18 h. Les inscripcions s'han de realitzar a inforesidus@ajrubi.cat o bé trucant al Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d'un telèfon mòbil). 

Les persones que encara no disposin de la Guia de prevenció de residus alimentaris es podran endur un exemplar de franc en finalitzar el curs. La guia ofereix consells per comprar i conservar els aliments de manera responsable.

Receptari de recapte
Paral·lelament, l'Ajuntament de Rubí ha editat un receptari de recapte elaborat amb receptes de rubinencs i rubinenques i de diferents restaurants de la ciutat.

Entre els plats que es troben en aquest recull hi ha unes mandonguilles marineres, una crema de coliflor, un rissoto d'aletes de pollastre amb ceba confitada, hamburgueses de llenties o truita de calçots, entre d'altres.

Totes aquestes propostes culinàries es poden consultar en aquest enllaç.

Relacionats

Notícia
Acte
22/04/2023 - 10:00
A les places Pearson i Nova Estació. Rubi
Notícia

Rubí proposa una programació d'activitats amb la voluntat de reivindicar i cuidar l’entorn natural del municipi.

Butlletí