L'Ajuntament de Ripollet presenta un Pla per reduir la factura energètica

Font: Ajuntament de Ripollet
03/02/2012 - 00:00
Els dos primers tinents d'alcalde -la regidora del PSC Rosa Maria Martín i el regidor de CiU Xavier Peñarando- han presentat, en roda de premsa, el Pla d'eficiència de consum energètic 2012-2014, aprovat en Junta de Govern el passat 30 de gener. L'objectiu principal d'aquest pla és reduir entre el 5 i el 7% la despesa energètica de l'Ajuntament, que l'any passat va arribar a 1,4 milions d'euros.

El Pla inclou dos tipus de mesures. D'una banda, les extraordinàries, com ara l'apagada parcial de l'enllumenat públic en algunes zones de Ripollet, la reducció del reg en zones verdes i de l'horari de les fonts ornamentals. D'altra banda, quant a les mesures ordinàries, aquestes afecten el funcionament intern dels edificis municipals i fan referència a la gestió eficient de la climatització i l'enllumenat. Les mesures s'aniran aplicant de forma progressiva a partir de la propera setmana.

La 1a tinenta d'alcalde, Rosa Mª Martín, ha explicat que per al govern municipal la reducció de fins el 7% de la despesa en energia "és molt important" i va recordar que des de l'any 2000 estan desenvolupant al municipi actuacions dirigides a l'estalvi i l'eficiència energètica. Xavier Peñarando, 2n tinent d'alcalde, va recordar, en aquest sentit, les obres realitzades a equipaments esportius i va reiterar que es tracta d'un "pla obert", que podran anar modificant durant la legislatura.

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa ha aconseguit reduir gairebé el 80% (78,9%) del consum energètic anual de l'enllumenat públic a través de la renovació amb llumeneres de tecnologia LED. Aquesta mesura, acció principal del projecte Terrassa Energia Intel·ligent (TEI), ha aconseguit estalviar 12.499.682 kWh anuals, passant dels 15.663.723 kWh als 3.164.041 kWh, el que equival a una reducció anual de 1.874,95 Tones de CO2.

Notícia

El document s’emmarca en el procés d’aprovació de les noves ordenances per regular la zona de baixes emissions i l’ús de la bicicleta.

Article

El passat 15 de novembre es va presentar el Pla Estratègic de Vehicle Elèctric a Terrassa (PEVE) 2022-2025, l'aprovació inicial del qual s'elevarà al Ple de novembre. Es tracta d'un document que proposa, dissenya i planifica les actuacions i estratègies necessàries per generalitzar la progressiva implantació del vehicle elèctric a la ciutat en els propers anys.

Butlletí