L’Ajuntament de Reus incrementarà les accions d’educació ambiental

Font: Ajuntament de Reus

29/01/2020 - 17:53

L’Ajuntament de Reus ha ampliat la dotació pressupostària de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient per fer un salt qualitatiu en les accions d’educació ambiental que porta a terme. L’objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància de conservar i protegir el medi ambient mitjançant la transmissió de coneixements, cerca de solucions i canvi d’actituds i hàbits per d’altres de més sostenibles. Objectius que coincideixen amb els del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, celebrat el passat 26 de gener.

La regidoria té pressupostats per aquest 2020 un total de 80.000 euros per a accions d’educació ambiental. Accions que es desenvoluparan en les línies següents: accions educatives a les escoles, accions de conscienciació ciutadana, i accions específiques per a comerços i empreses.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, afirma que «l’educació ambiental és clau per sumar tots els esforços possibles per implantar mesures que frenin el canvi climàtic. Estem compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030, i l’aposta per l’educació ambiental n’és un exemple».

Accions a les escoles
En l’àmbit educatiu, la regidoria intensificarà el contacte amb les escoles per recollir les seves preocupacions ambientals amb l’objectiu de poder acompanyar-los i oferir els recursos adaptats a les seves necessitats.

Actualment, l’Ajuntament ja ofereix a les escoles diverses propostes, que aniran en augment al llarg de l’any. Alguns exemples són:

  • “Let's Clean Up Europe” per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, barrancs, rieres, platges, marges de rius, etc.
  • Accions de difusió dels serveis de deixalleria, amb la visita dels alumnes a les instal·lacions o traslladant la deixalleria mòbil als centres educatius, per donar-les a conèixer entre els alumnes i explicar-los la importància de la recollida selectiva i el tractament individualitzat de cada residu per a un bon reciclatge.
  • Xerrades als centres educatius per conscienciar els alumnes sobre la necessitat de fer correctament la recollida selectiva de fomentar la reutilització i el reciclatge.
  • Activitats de conscienciació ambiental. La regidoria de Medi Ambient participa aquest divendres 24 de gener a la 1a Jornada d’Educació Ambiental de l’IES Gaudí, amb una xerrada–taller sobre la reducció de l’ús de plàstics i alumini a l’entorn escolar.

L’aposta per les accions d’educació ambiental a les escoles vol seguir la bona acollida i resultats de l’activitat impulsada per la regidoria i Aigües de Reus a la passada edició del Parc de Nadal, per conèixer  la xarxa d'abastament i clavegueram, la seva funció, i conscienciar sobre la importància de no usar el vàter com a paperera, per l'afectació que por comportar tant a la xarxa a les instal·lacions municipals com en el medi marí.


 

Relacionats

Article

S'amplia l'oferta amb l’entrada en servei de l’antic laboratori de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable com a espai d’aprenentatge.

Article

L’Ajuntament de Reus ha elaborat la guia “A Reus, festes sostenibles” amb l’objectiu d’oferir idees i recomanacions als organitzadors d’esdeveniments a la ciutat per tal d’aconseguir unes festes més respectuoses amb el medi ambient.

Article

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha impulsat la publicació del conte d'en Peret Ganxet i el reciclatge.

Butlletí