L'Ajuntament de Reus genera l’energia renovable equivalent per abastir més de 100 llars

Font: Ajuntament de Reus

20/02/2020 - 09:30

L’Ajuntament de Reus, coincidint amb la commemoració a tot el món del Dia Mundial de l’Energia, instituït el 14 de febrer amb l’objectiu de promoure l’ús de fonts d’energia alternatives i fer disminuir l’ús d’energies renovables, fa balanç de l’aposta municipal per la producció d'energia renovable, i concretament de l'obtenció d'energia elèctrica a partir d'energia solar fotovoltaica. Una font d’energia renovable, inesgotable i no contaminant.

L'any 2007 es va posar en marxa la primera instal·lació d'energia fotovoltaica a la Biblioteca Xavier Amorós amb una potència de 10 kWp. Actualment hi ha 6 instal·lacions més en equipaments municipals: Gaudí Centre amb una potència de 13,8 kWp; Escoles General Prim, amb 45 kWp; a l'Escola Joan Rebull, amb 55 kWp; l'Escola Rosa Sensat, amb 30 kWp; Escola Montsant, amb 20 kWp; ,i a l'Escola Teresa Miquel i Pàmies; amb 45 kWp. Totes les instal·lacions estan connectades a la xarxa per aprofitar també la venda de l'energia elèctrica generada.

Energia per abastir un centenar de llars
L'energia anual produïda per les set instal·lacions fotovoltàiques municipals és de 421.769 kWh; electricitat suficient per abastir 117 llars, tenint en compte que una llar de quatre membres pot consumir entorn d'uns 3600 kWh l'any. No obstant, cal tenir en compte que caldria emmagatzemar l'energia, un dels contres de l'energia elèctrica, i per al qual poden servir les bateries domèstiques d'última generació.

La potència total d'aquests espais és de 218,8 kWp que donaria per abastir 38 llars amb una potència bàsica de 5,7 kW.

Aposta de futur
L’Ajuntament de Reus està analitzant l’ampliació de noves instal·lacions fotovoltaiques municipals. L’objectiu a curt termini és instal·lar sistemes en règim d'autoconsum en aquells espais on els períodes de generació solar fotovoltaica, s'adaptin a la corba de consum, com podrien ser més escoles, centres cívics, biblioteques, etc...

Em paral·lel, la regidora de Recursos Humans i Medi Ambient treballa ja en dues línies d’acció d’incidència directa en els objectius del Dia Mundial de l’Energia; la creació del Pla Reus Energia, que englobi totes aquelles iniciatives municipals vinculades al sector energètic i renovable; i l’actualització del Pla d’Acció d’Energia Sostenible, que estableixi indicadors i mesures per un seguiment continuat.


 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Reus impulsarà la creació d’una comunitat energètica de fins a 6,2 MWp de potència al polígon Reus que aprofitarà les cobertes d’edificis públics i privats per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques que podran subministrar energia als edificis municipals i a les empreses instal·lades al polígon, en un radi de 500 metres, i aprofitar l’excedent per a produir hidrogen verd.

Article

L’Ajuntament de Reus i la Cambra de Comerç de Reus han signat el conveni per a l’organització de la I edició dels Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus. Aquests premis tenen l’objectiu de reconèixer públicament les millors pràctiques mediambientals per part de les empreses adherides al Pacte pel Medi Ambient de Reus.

Article

 

Entre les projectes que s'estan impulsant per promoure l'ús de la biomassa, en aquest moment la Diputació de Barcelona està liderant el projecte Biomassa pel Clima que suposa la instal·lació de 14 calderes a la província de Barcelona. Aquest vídeo ho explica en dos minuts.

Butlletí