L’Ajuntament de Reus encarrega un programa de conscienciació ambiental per avançar en els objectius de sostenibilitat

28/09/2021 - 11:40

La regidora de Recursos Humans i Medi Ambient ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte per a la planificació i execució d’un programa de conscienciació ambiental que ha de suport a polítiques de sostenibilitat impulsades per l’Ajuntament de Reus i dirigides als centres educatius i entitats. El contracte surt amb un pressupost de licitació del 50.000 euros i tindrà una vigència de 2 anys.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, afirma que “el programa de conscienciació ambiental ha d’estar adreçat a la comunitat educativa, a les entitats i a la ciutadania en general;  ens ha de fer millorar en sostenibilitat a Reus; i fer avançar amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

El servei consistirà en la realització d'un programa de conscienciació emmarcat en la sostenibilitat ambiental el qual tindrà diferents aspectes:

  • Actuacions que es puguin realitzar al llarg d'un curs escolar ( Programa de Millora Contínua) adreçades a centres educatius.
  • Actuacions concretes ( xerrades, tallers, visites a plantes de serveis ambientals... ) sobre diferents àmbits ambientals adreçades a centres educatius.
  • Actuacions puntuals adreçades a entitats i ciutadania en general.
  • Disseny i distribució d'un butlletí informatiu per tal de difondre informació de caràcter ambiental entre els agents i ciutadania interessada.

El programa ha d’incloure, entre altres, propostes de visites a instal·lacions municipals com les deixalleries i plantes fotovoltaiques o d’energia solar tèrmica, entre altres; visites, dins el terme municipal, a espais de biodiversitat o la Boca de la Mina, entre altres; o la commemoració de dies internacionals de caràcter ambiental, entre altres.

També ha de preveure la realització de tallers i xerrades sobre compra sense residus, Problemàtica plàstics d’un sol ús, Malbaratament alimentari, Eliminació d’alumini d’un sol ús, Gestió productes tèxtils, Festes sostenibles, Compostatge, Dieta saludable i sostenible, Contaminació de l’aigua, Ús racional de l’aigua, Actua contra el canvi climàtic, Decreixement, Ús eficient de l’energia i estalvi energètic i autoconsum, Mobilitat sostenible, La biodiversitat propera i Reus, vil·la florida.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Reus disposa ja de l’Avanç del Pla estratègic de zones verdes de Reus, el document amb el qual avança en l’objectiu del Govern de Reus de planificar de manera estratègica la gestió de les zones verdes de la ciutat; i avançar en la transformació sostenible de la ciutat i fer front als reptes de l’emergència climàtica.

Article

Aigües de Reus publica “La revolució de les aixetes”, un conte infantil sobre l’estalvi d’aigua. El conte vol ser un toc d’atenció i de conscienciació sobre la necessitat de l’estalvi d’aigua en l’actual context de sequera i emergència climàtica.​

Article


L’Espai Natural del Remolar-Filipines, a Viladecans, va estrenar el seu centre d’informació renovat i ho va fer coincidir amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells, diumenge, 2 d’octubre.

Butlletí