L’Ajuntament de Reus acull la primera prova pilot a Europa de Yukõ, el carsharing corporatiu de Toyota

Font: Ajuntament de Reus

08/04/2019 - 09:44

L'Ajuntament de Reus serà la primera institució de tota Europa a posar a prova el funcionament de Yukõ, el carsharing corporatiu de Toyota. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el president i CEO de Toyota España, Miguel Carsi, han presentat aquest dijous, 21 de març l’acord, que s’emmarca en les estratègies de ciutat intel·ligent i de mobilitat sostenible que promou l’Ajuntament de Reus.

Toyota ha lliurat dos vehicles de tecnologia híbrida i l’aplicatiu de gestió del servei a través de dispositius mòbils. Seran els treballadors del Serveis Socials i del Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l’Ajuntament els que posaran a prova el servei amb els seus desplaçaments laborals

«Per Toyota, és una gran satisfacció col·laborar amb ciutats que siguin pioneres i tan avançades en innovació i mobilitat sostenible com Reus. Confiem que aquesta experiència ens permeti continuar avançant a desenvolupar les millors solucions de mobilitat per a totes les necessitats», ha indicat Miguel Carsi, President i CEO de Toyota España.

«És un orgull per a Reus que l'aposta municipal per desenvolupar mesures tecnològiques que milloren la qualitat de vida de la ciutadania es vegi recompensada amb acords amb una marca líder com Toyota. Aquesta col·laboració ens permet avançar en solucions innovadores de mobilitat sostenible», ha afirmat Carles Pellicer, Alcalde de Reus.

«L’acord amb Toyota ens permet continuar avançant en tecnologies de mobilitat sostenible. És una satisfacció que Toyota s’hagi fixat en la nostra experiència i s’obri a col·laborar amb nosaltres per continuar treballant en solucions innovadores», ha afegit Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació.

Com funciona Yukõ?
La reserva del vehicle es fa directament des del telèfon intel·ligent a través de l'aplicació mòbil de Yukõ. Per a fer-ho, és necessari seleccionar l'estació on es recollirà el vehicle, triar el que es vulgui conduir, definir el temps d'ús i confirmar la reserva. Finalment, només cal pujar al vehicle, que s'opera des del dispositiu mòbil, sense necessitat d'utilitzar una clau física o targeta, i gaudir del trajecte.

Dins del vehicle es detallen les instruccions per a utilitzar-lo i arrencar-lo o parar-lo mitjançant el botó start&stop, de manera que l'usuari del servei no tingui dificultats per a la seva utilització.

La reserva es pot cancel·lar o estendre, sempre que no existeixin reserves prèvies per al mateix horari, i tots els usuaris compten amb un servei d'atenció telefònica 24 hores els set dies de la setmana, accessible des de la pròpia aplicació, des del qual resoldran qualsevol dubte o incidència amb el servei.

Autofórum, Concessionari oficial Toyota a la província de Tarragona, serà l'encarregat d'atendre les necessitats de manteniment dels vehicles durant aquest projecte i l'interlocutor de l'Ajuntament de Reus amb Toyota.

L'Ajuntament de Reus és pioner en serveis de mobilitat avançats com el Centre de Control Central de l'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, que permet el monitoratge i gestió online dels serveis de bus urbà i pàrquings públics. Aquesta gestió innovadora es complementa amb el desenvolupament d'apps pròpies per a facilitar l'ús de l'autobús, les zones blaves i la xarxa de carregadors de vehicles elèctrics.

La tecnologia híbrida de Toyota destaca pels seus baixos nivells d'emissions contaminants, obtenint la qualificació ECO de l'etiquetatge de la DGT. A més, donada la seva autonomia i la independència d'una infraestructura específica, és una solució idònia per a les necessitats de mobilitat que abasten àmbits més amplis que l'estrictament urbà, com és el cas de Reus, on els usuaris han de desplaçar-se a diverses ubicacions de la província.


 

Relacionats

Article

Per salut, perquè el planeta ho necessita i perquè cal actuar davant l’emergència climàtica, l’1 de gener de 2020 entrarà en vigor la zona de baixes emissions (ZBE) permanent. Aquesta mesura limitarà la circulació dels vehicles més contaminants, reduirà un 15% les emissions de NO2 i millorarà la qualitat de l’aire. L’any 2018 la contaminació va provocar la mort de 351 persones a la ciutat.

Notícia
A Barcelona hi ha 6.000 cotxes per quilòmetre quadrat

A Barcelona hi ha 6.000 cotxes per quilòmetre quadrat

La lluita contra la contaminació i el canvi climàtic farà un nou pas amb l'impost que el consell de govern aprovarà les properes setmanes. Catalunya serà la primera comunitat amb un impost al carboni. Més de tres milions i mig de vehicles pagaran impostos pel CO2 que emeten a l'atmosfera. Els més vells i més contaminats pagaran més.

Notícia
L'alcaldessa intervé a Copenhaguen a una cimera mundial de ciutats contra el canvi climàtic i planteja posar fi al plàstic d'un sol ús

Butlletí