L’Ajuntament de Reus acull la primera prova pilot a Europa de Yukõ, el carsharing corporatiu de Toyota

Font: Ajuntament de Reus

08/04/2019 - 09:44

L'Ajuntament de Reus serà la primera institució de tota Europa a posar a prova el funcionament de Yukõ, el carsharing corporatiu de Toyota. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el president i CEO de Toyota España, Miguel Carsi, han presentat aquest dijous, 21 de març l’acord, que s’emmarca en les estratègies de ciutat intel·ligent i de mobilitat sostenible que promou l’Ajuntament de Reus.

Toyota ha lliurat dos vehicles de tecnologia híbrida i l’aplicatiu de gestió del servei a través de dispositius mòbils. Seran els treballadors del Serveis Socials i del Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l’Ajuntament els que posaran a prova el servei amb els seus desplaçaments laborals

«Per Toyota, és una gran satisfacció col·laborar amb ciutats que siguin pioneres i tan avançades en innovació i mobilitat sostenible com Reus. Confiem que aquesta experiència ens permeti continuar avançant a desenvolupar les millors solucions de mobilitat per a totes les necessitats», ha indicat Miguel Carsi, President i CEO de Toyota España.

«És un orgull per a Reus que l'aposta municipal per desenvolupar mesures tecnològiques que milloren la qualitat de vida de la ciutadania es vegi recompensada amb acords amb una marca líder com Toyota. Aquesta col·laboració ens permet avançar en solucions innovadores de mobilitat sostenible», ha afirmat Carles Pellicer, Alcalde de Reus.

«L’acord amb Toyota ens permet continuar avançant en tecnologies de mobilitat sostenible. És una satisfacció que Toyota s’hagi fixat en la nostra experiència i s’obri a col·laborar amb nosaltres per continuar treballant en solucions innovadores», ha afegit Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació.

Com funciona Yukõ?
La reserva del vehicle es fa directament des del telèfon intel·ligent a través de l'aplicació mòbil de Yukõ. Per a fer-ho, és necessari seleccionar l'estació on es recollirà el vehicle, triar el que es vulgui conduir, definir el temps d'ús i confirmar la reserva. Finalment, només cal pujar al vehicle, que s'opera des del dispositiu mòbil, sense necessitat d'utilitzar una clau física o targeta, i gaudir del trajecte.

Dins del vehicle es detallen les instruccions per a utilitzar-lo i arrencar-lo o parar-lo mitjançant el botó start&stop, de manera que l'usuari del servei no tingui dificultats per a la seva utilització.

La reserva es pot cancel·lar o estendre, sempre que no existeixin reserves prèvies per al mateix horari, i tots els usuaris compten amb un servei d'atenció telefònica 24 hores els set dies de la setmana, accessible des de la pròpia aplicació, des del qual resoldran qualsevol dubte o incidència amb el servei.

Autofórum, Concessionari oficial Toyota a la província de Tarragona, serà l'encarregat d'atendre les necessitats de manteniment dels vehicles durant aquest projecte i l'interlocutor de l'Ajuntament de Reus amb Toyota.

L'Ajuntament de Reus és pioner en serveis de mobilitat avançats com el Centre de Control Central de l'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, que permet el monitoratge i gestió online dels serveis de bus urbà i pàrquings públics. Aquesta gestió innovadora es complementa amb el desenvolupament d'apps pròpies per a facilitar l'ús de l'autobús, les zones blaves i la xarxa de carregadors de vehicles elèctrics.

La tecnologia híbrida de Toyota destaca pels seus baixos nivells d'emissions contaminants, obtenint la qualificació ECO de l'etiquetatge de la DGT. A més, donada la seva autonomia i la independència d'una infraestructura específica, és una solució idònia per a les necessitats de mobilitat que abasten àmbits més amplis que l'estrictament urbà, com és el cas de Reus, on els usuaris han de desplaçar-se a diverses ubicacions de la província.


 

Relacionats

Entrevista

La Cambra de Comerç de Barcelona lidera una iniciativa per crear un hub industrial de mobilitat sostenible aglutinant 28 grans institucions i empreses, per trobar, impulsar i acompanyar projectes industrials innovadors orientats a la mobilitat sostenible. Hem volgut conèixer aquesta iniciativa de ma de Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona. Joan Canadell és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i màster en màrqueting i distribució comercial. Al llarg de la seva trajectòria professional ha estat directiu de multinacionals i gerent d’una empresa del sector de l’embalatge. És fundador i soci de Petrolis Independents i cofundador del Cercle Català de Negocis. El juny del 2019 va ser elegit president la Cambra de Barcelona.

Notícia

Aquesta setmana s’han iniciat les proves de circulació d’un bus elèctric que fa l’itinerari de la línia Olesa – Esparreguera i que connecta amb FGC. Les proves s’estan fent amb el bus elèctric Solaris Urbino de 12 metres de longitud del Grup Direxis

Notícia

La companyia de mobilitat posa en circulació uns 200 vehicles dotats, parcialment, d'uns sensors que recolliran els agents contaminants atmosfèrics a temps real dels diferents punts de la ciutat. Es tracta d'un projecte pioner impulsat per la Universitat Politècnica de Catalunya i en col·laboració amb l'Ajuntament de Terrassa.

Butlletí