L’Ajuntament de Parets instal·la sensors de soroll a diferents punts del municipi

14/06/2021 - 10:49

A principis d'aquest mes de juny, l'Ajuntament a instal·lat estratègicament 6 sensors acústics, de la marca CESVA model TA-120, per mesurar el soroll de la població de Parets del Vallès. L'objectiu és el monitoratge permanent del soroll del poble, per poder aconseguir una bona qualitat acústica a la població, i poder fer servir la informació enregistrada per aplicar mesures correctives en els casos que sigui necessari.

Aquests dispositius per funcionar necessiten alimentació elèctrica i connexió a internet. Les dades enregistrades s'envien a la plataforma Sentilo de la Diputació de Barcelona on s'emmagatzemen i són visibles per qualsevol persona a través de la seva web, les seves ubicacions són:

- Carrer de Sant Antoni

- Plaça de la Vila

- Av. Pedra del Diable

- Carrer de Parra

- Oficines municipals del Sector IVECO del carrer La Volta. Actualment aquest sensor no està operatiu per un problema amb la xarxa informàtica

-Av. de l’Estació

El cost d’adquisició, 14.879,22€, ha estat costejat per la Diputació de Barcelona, la seva instal·lació l'ha executat la Brigada Municipal, i la posada en marxa l'ha fet el departament d'informàtica i TIC's de l’Ajuntament.


 

Relacionats

Article

Els propers mesos s’implantaran un seguit d’iniciatives per ajudar a disminuir els nivells de soroll a la ciutat com, per exemple, una nova eina per delimitar les zones més tensionades acústicament en horari nocturn. El soroll és el segon factor ambiental amb més impacte en la salut de la població, just per darrere de la contaminació de l’aire. A causa de l’exposició continuada al soroll del trànsit més de 210.000 persones pateixen una afectació emocional, psicològica o social greu i més de 60.000 persones tenen un trastorn greu del son.

Notícia

L’Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda, a través de la Regidoria de Convivència i Mediació, endega la campanya "Mesura el teu volum" dins de les accions del projecte Viu i conviu amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació sobre el soroll, que es commemora el 27 d’abril.

Notícia

L'Àrea Metropolitana de Barcelona inicia el tràmit per recórrer la sentència al Tribunal Suprem i protegir la creació, aplicació i vigència de la ZBE Rondes BCN

Butlletí