L’Ajuntament de Parets controlarà la població de senglars al municipi

04/10/2021 - 16:22

L’Ajuntament de Parets ha contractat un servei de captura de senglars per mitjà de gàbies, que s’han instal·lat en dos punts del municipi a on s’han detectat una major presència d’aquests animals. L’empresa concessionària del contracte serà l’encarregada de la gestió dels exemplars un cop capturats. 

L’actuació es fa després de detectar l’arribada, cada cop més freqüent, de porcs senglars a les àrees habitades del municipi. Aquests animals, a més de malmetre l’entorn urbà, provocar destrosses als conreus dels pagesos, o causar accidents de trànsit, representen un perill per a les persones i per als animals domèstics, ja que en situació de risc poden tornar-se molt agressius. 

La instal·lació de les gàbies, que serà itinerant en funció d’on es detecti la presència dels senglars, així com la captura, anirà a càrrec de personal especialitzat, prèvia l’autorització del Cos d’Agents Rurals de Catalunya

Des de fa temps la proliferació de senglars tant a Parets com en altres poblacions és molt elevada. L’increment d’exemplars fa que el nostre municipi, on no està permesa la caça de cap espècie, pugui resultar un refugi per aquests animals quan van a la recerca de menjar. De fet, el Consorci de Gallecs, del qual l’Ajuntament de Parets en forma part, ja ha iniciat batudes per pal·liar el problema dels porcs senglars i, darrerament, n’ha capturat 33 exemplars. 

Aquesta iniciativa se suma a la signatura del conveni que es va fer el passat mes de juliol amb d’altres 13 municipis, per tal de dur a terme accions coordinades per la gestió dels conflictes relacionats amb els senglars. L'acord preveu l'elaboració d'una diagnosi i el desenvolupament d'un pla d'acció sobre la gestió de la població del senglar en el marc d'una cooperació intermunicipal i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les actuacions contemplen la preservació natural de l’ecosistema amb la supervisió dels tècnics municipals, Martí i Franch redactor del projecte, el Consorci del Besòs i l’ACA.

Article

Parets presenta la campanya per renovar l’enllumenat públic ‘Parets LED'S Go!’

Notícia

El passat mes d'octubre es van iniciar les actuacions de restauració i recuperació d'aquest hàbitar. L’actuació, que es preveu que finalitzi a principis de novembre, es concentra a la riba dreta del Besòs i inclou la recuperació d’un antic braç secundari, la creació d’una bassa, la generació de refugis per a fauna aquàtica i semiaquàtica, la retirada d’espècies exòtiques invasores i la plantació d’espècies de flora autòctona.

Butlletí