L'Ajuntament de Parets alliberarà depredadors naturals per lluitar contra les plagues de l'arbrat viari

22/04/2021 - 10:10

L'Ajuntament de Parets inicia el control biològic de plagues dels arbres de la via pública durant la primavera. L'actuació consisteix a alliberar depredadors naturals que minimitzen la presència de plagues. L'objectiu és disminuir els tractaments químics i suplantar-los per fauna útil que lluiti contra altres animals que esdevenen una plaga i malmeten la salut dels arbres. Així, es pretén contribuir a un espai comú més saludable i respectuós amb el medi ambient.

L'actuació d'alliberar espècies útils per lluitar contra les plagues s'executarà en els til·lers dels carrers de Badalona i de l'Orfeó Català; els hibiscs del carrer de la Salut; els arbres de l'amor (cercis siliquastrum) dels carrers de l'Onze de Setembre i de Sant Joan; i a les pereres ornamentals situades al carrer de Bailèn, al carrer de la Independència i a la rotonda de la Pedra del Diable.

Aquest serà el segon any que l'Ajuntament aposta per aquest sistema de control de plagues a l'espai públic. El control biològic de plagues presenta avantatges destacats per a l'entorn natural. En primer lloc, les actuacions són molt específiques i eficaces per mantenir dins un llindar de tolerància un determinat tipus de plaga i no perjudicar d'altres éssers vius. En segon lloc, el desenvolupament de resistències a aquest tipus de solució és molt menor que amb l'ús de productes químics. I, en tercer lloc, es tracta d'un sistema totalment ecològic, ja que no és contaminant, no deixa residus ni a terra ni en els cultius, i no genera problemes de toxicitat.


 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha fet els primers passos per a la recuperació social, ecològica i paisatgística del riu Tenes. El projecte, una de les prioritats de l’equip de govern per aquesta legislatura, consisteix a restaurar i conservar el riu i el seu entorn i, a la vegada, integrar aquest espai fluvial en un conjunt dedicat a l’esport i al lleure que sigui respectuós amb el medi ambient.  El 2021 s’obrirà un procés participatiu perquè la ciutadania decideixi com ha de ser l’espai fluvial.

Notícia

Les aportacions per recuperar el cabal ecològic del riu Besòs –amb aigües provinents de la zona de l'estació de Baró de Viver (L1)– es remunten a un acord del 2007 entre TMB, l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Notícia

L’últim cens d’ocells aquàtics i marins hivernants a Catalunya, elaborat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, amb el suport del Cos d’Agents Rurals, entitats i persones voluntàries, ha comptabilitzat un total de 280.699 exemplars, 80.082 menys que el de 2020. Respecte d’altres anys anteriors, aquesta xifra confirma una tendència a la baixa iniciada amb osci·lacions el 2008.

Butlletí