L’ajuntament de Palau-solità i Plegamans vol ser més sostenible

El consistori s'ha compromés a reduir la despesa energètica i la generació de residus als edificis públics
Redacció
12/05/2010

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s'ha compromès, a través de l'aprovació d'un sistema de gestió ambiental a fer les seves activitats de la manera més respectuosa possible amb el medi ambient. Si bé el pla té l'objectiu d'acabar afectant el global de les dependències i activitats municipals, ara per ara les millores se centren en tres edificis municipals - Promoció Econòmica, Espai Jove l'Escorxador i Masia de Can Cortès-, així com en les activitats que s'hi realitzen.

Amb aquest sistema de gestió, a més de complir amb la legislació vigent, el consistori es compromet a establir millores de caràcter voluntari, ja sigui en la reducció de despesa energètica dels propis edificis com en la feina quotidiana que es desenvolupa al seu interior. "Hem de ser conscients que totes les activitats quotidianes tenen un impacte sobre el medi ambient, ja sigui pel consum d'energia i de matèries primeres, o per la generació de residus i que per tant és molt important tenir-ho present en cada acció, especialment des de les administracions, que han de donar exemple en aquest sentit", explica el regidor de Gestió Ambiental, Ivan Costa.

Els principis sobre els quals l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans sustenta la protecció del medi ambient són les següents:

-Controlar i millorar els impactes ambientals de l'Ajuntament
-Prendre les mesures necessàries per a la reducció del consum de recursos naturals, com l'aigua i l'energia, i intentar minimitzar els residus generats, fent-ne una gestió correcta
-Dur a terme formació i conscienciació de les persones que estiguin implicades en l'activitat de l'Ajuntament, incloent-hi treballadors i proveïdors
-Recollir els suggeriments plantejats pels treballadors del consistori i per la ciutadania del municipi
-Difondre la política ambiental a totes les parts interessades

Tots aquest principis s'emmarquen en un procés de millora continua i de prevenció de la contaminació que implica la revisió d'aquesta política de forma periòdica així com dels seus objectius. Amb tot plegat, l'Ajuntament vol contribuir a la conservació del medi ambient i ser un referent per a altres iniciatives que puguin sorgir al municipi.

Relacionats

Notícia

La zona dels horts municipals de Boada Vell consta de 75 parcel·les destinades a particulars. Des del setembre de 2015 s’han anat fent diferents convocatòries públiques per adjudicar-les. Encara queden 8 parcel·les, a les quals s’hi podrà optar a la convocatòria que es preveu publicar pel pròxim mes de març.

Notícia
Article

La Diputació de Barcelona, a través de la Gerència de Serveis de Medi Ambient, acaba de publicar el llibre Les solucions basades en la natura en l’àmbit municipal, en el qual s'analitza el concepte i una vintena d’intervencions en el territori, amb l’objectiu d’incentivar la seva implantació en el món local.

Butlletí