L’Ajuntament de Móra d’Ebre retirarà els contenidors i passarà a recollir els residus urbans porta a porta

Font: Setmanari l'Ebre

23/03/2020 - 13:19

El ple de l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha aprovat per unanimitat passar a recollir els residus urbans porta a porta.

Segons els regidors de tots els grups municipals, el Consorci de Residus de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat ha fet una bona oferta a l’Ajuntament i el plenari ha autoritzat al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre perquè trega a licitació el nou servei de recollida de brossa tenint en compte que Móra d’Ebre passarà a un sistema de recollida porta a porta. Tot i això, des del consistori preveuen que el canvi no es faça abans del 2022.

Actualment, a Móra d’Ebre ja s’està aplicant el sistema de recollida de residus porta a porta en alguns carrers del nucli antic i ara es vol estendre a tot el municipi per tal de fomentar el reciclatge entre els veïns de la capital de la Ribera d’Ebre.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Des de la producció de residus fins la contaminació atmosfèrica, en aquest reportatge de Vallès Visió s'analitza l'impacte de la crisi de la COVID-19 en diferents tipus de contaminació ambiental.

Notícia

La regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera, ha refermat el propòsit d’estendre el sistema de recollida “porta a porta” a tot el municipi.

Entrevista
El director de Materfad ens explica que no hi ha un material màgic, sostenible i zero impacte. Cada repte requereix una solució diferent.

Aquesta entrevista pretenia trobar totes les respostes a les millors alternatives al plàstic. Però com diu l’entrevistat, Robert Thompson, director científic de Materfad. Centre de Materials de Barcelona, no hi ha material bo o dolent i no hi ha una resposta que ho resolgui tot. Així doncs, en aquesta entrevista no donarem solucions alternatives a l’ús del plàstic sinó que entendrem la importància d’escollir els materials més idonis en cada cas. I el que resulta encara més important, que el repte que realment tenim com a societat és el d’assumir canvis de mentalitat que ens permetin ser més eficients.

Butlletí