L'Ajuntament de Montcada i Reixac vol enfortir el Pla Besòs per millorar la relació amb el riu

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
12/04/2012

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat una proposició destinada a potenciar la recuperació del Besòs. El document contempla, entre altres actuacions, el soterrament de la línia de Portbou a l'alçada de la localitat per tal d'aconseguir una millor relació del nucli urbà amb el Besòs.

Altres punts de la proposició són convertir el Consorci del Besòs en l'instrument de gestió del Pla Besòs, ampliant-lo a tots els municipis del territori, la regeneració del sector del Molinet-Bon Pastor, mitjançant la construcció de noves façanes urbanes a Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, que inclogui la construcció d'un nou pont emblemàtic de connexió entre elles i consolidar un equipament cultural metropolità a les antigues tèrmiques de Sant Adrià i convertir aquest element en un dels símbols de la Barcelona gran, i considerar la idoneïtat d'aquest espai per traslladar la seu del Consorci del Besòs quan això sigui possible.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, ha afirmat: "la nostra aposta per impulsar l'entorn del riu Besòs és ferma. Amb la previsió de l'arribada del tren d'alta velocitat a La Sagrera, els municipis situats a l'entorn del Besòs no podíem ni podem deixar passar l'oportunitat de treballar conjuntament sobre la transformació urbanística i econòmica d'aquest territori metropolità". Amb aquesta voluntat de col·laboració es va presentar l'any passat el Pla Besòs, com a document de síntesis dels treballs realitzats i full de ruta de les futures intervencions, amb l'objectiu d'enfortir aquesta nova centralitat metropolitana emergent.

La proposició aprovada en Junta de Govern ha estat consensuada i aprovada també en altres municipis riberencs.

Relacionats

Article

En el marc del conveni signat entre el Zoo de Barcelona i el Consorci del Besòs, s’han instal·lat a la llera del riu uns pòsters per donar a conèixer els ocells que podem observar més fàcilment a l’entorn del riu Besòs, des de Montcada i Reixac fins a la desembocadura.

Acte
05/10/2020
Biblioteca El Castell de Vacarisses
Notícia
Jordi Garcia @LocalPres

Jordi Garcia @LocalPres

Una edició per streaming amb fira virtual, activitats i networking. Encara us hi podeu inscriure i podreu seguir l'emissió en directe des de la mateixa pàgina web congresacusti.cat el dies 14 i 15 d'octubre.

Butlletí