L'Ajuntament de Montcada i Reixac vol enfortir el Pla Besòs per millorar la relació amb el riu

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
12/04/2012

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat una proposició destinada a potenciar la recuperació del Besòs. El document contempla, entre altres actuacions, el soterrament de la línia de Portbou a l'alçada de la localitat per tal d'aconseguir una millor relació del nucli urbà amb el Besòs.

Altres punts de la proposició són convertir el Consorci del Besòs en l'instrument de gestió del Pla Besòs, ampliant-lo a tots els municipis del territori, la regeneració del sector del Molinet-Bon Pastor, mitjançant la construcció de noves façanes urbanes a Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, que inclogui la construcció d'un nou pont emblemàtic de connexió entre elles i consolidar un equipament cultural metropolità a les antigues tèrmiques de Sant Adrià i convertir aquest element en un dels símbols de la Barcelona gran, i considerar la idoneïtat d'aquest espai per traslladar la seu del Consorci del Besòs quan això sigui possible.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, ha afirmat: "la nostra aposta per impulsar l'entorn del riu Besòs és ferma. Amb la previsió de l'arribada del tren d'alta velocitat a La Sagrera, els municipis situats a l'entorn del Besòs no podíem ni podem deixar passar l'oportunitat de treballar conjuntament sobre la transformació urbanística i econòmica d'aquest territori metropolità". Amb aquesta voluntat de col·laboració es va presentar l'any passat el Pla Besòs, com a document de síntesis dels treballs realitzats i full de ruta de les futures intervencions, amb l'objectiu d'enfortir aquesta nova centralitat metropolitana emergent.

La proposició aprovada en Junta de Govern ha estat consensuada i aprovada també en altres municipis riberencs.

Relacionats

Acte
16/09/2019
Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32). Montcada i Reixac
Notícia

Els cinc autobusos rígids de 12 metres tindran capacitat per a unes 95 persones i una tecnologia similar a la dels vehicles híbrids ja existents a la flota de TMESA. Tots ells responen a la voluntat de l'Ajuntament de tenir una flota de transport públic urbà renovada i fiable per millorar aspectes com la sostenibilitat ambiental, l'accessibilitat i la seguretat de vehicles.

Notícia
 

Moderar la temperatura de casa i millorar-ne els tancaments, menjar en plat únic i reduir el consum de carn vermella i donar o vendre allò que ja no es necessita són algunes de les accions quotidianes que minven la petjada mediambiental de les persones. Un estudi d'àmbit internacional, anomenat Sustainable Lifestyles Accelerator (SLA) i en el qual participen set famílies de Sant Cugat comptabilitza el carboni que emetem els ciutadans i aporta consells per reduir-lo amb un petit canvi d'hàbits.

Butlletí