L’Ajuntament de Montcada i Reixac ofereix a les escoles la possibilitat de participar en un escape room sobre el canvi climàtic

14/06/2021 - 11:42

L’Ajuntament, en col·laboració amb l’empresa Ambiens, ha engegat una acció destinada a totes les escoles del municipi amb l’objectiu de conscienciar els infants sobre el respecte pel medi ambient i els efectes del canvi climàtic d’una forma dinàmica i lúdica.

L’activitat, adaptada per alumnes des de 1r de Primària fins a Batxillerat, es va engegar l’1 de juny amb la participació de tres classes de l’escola El Turó. A mitjans de juny, es faran dues sessions al FEDAC Montcada i la intenció del consistori és que altres centres educatius la puguin oferir als seus infants a partir del proper curs.

  • L’acció es destina a totes les escoles del municipi amb l’objectiu de conscienciar els infants sobre el respecte al medi ambient.
  • L’objectiu del consistori és que tots els centres educatius que ho vulguin també hi puguin participar a partir de l’inici del proper curs al mes de setembre.

L’Ajuntament, en col·laboració amb l’empresa Ambiens, ha engegat una acció destinada a totes les escoles del municipi amb l’objectiu de conscienciar els infants sobre el respecte pel medi ambient i els efectes del canvi climàtic d’una forma dinàmica i lúdica. L’activitat, adaptada per alumnes des de 1r de Primària fins a Batxillerat,  consisteix en l’organització d’un escape room educatiu en el que els infants, que treballen en grups, han d’anar buscant informacions sobre cinc eixos temàtics (aire, aigua, biodiversitat, terra i residus) per poder obrir els cadenats d’unes caixes que permeten aturar l’alarma de l’emergència climàtica en un temps de 50 minuts com a màxim.

L’Escola El Turó ha estat el primer centre educatiu que ha participat en aquesta activitat lúdica i educativa, que es va estrenar l’1 de juny els alumnes de quart, cinquè i sisè en tres sessions. L’escola situada al carrer Montiu té el calificatiu d’Escola Verda i la seva participació en l’escape room ha coincidit amb la seva setmana verda, on les diferents classes preparen projectes relacionats amb el medi ambient i el canvi climàtic. Aquesta activitat es tornarà a fer els dies 16 i 17 a l’escola FEDAC Montcada (sis classes amb alumnes de 3r i 4t) i l’objectiu de l’Ajuntament és permetre que tots els centres educatius que ho vulguin també hi puguin participar a partir de l’inici del proper curs al mes de setembre.

L’escape room és una iniciativa de la regidoria de Serveis Municipals amb l’objectiu de treballar temes de conscienciació medi ambiental amb les escoles. El projecte, que s’havia de fer al curs passat, va quedar aturat a causa de la pandèmia de la Covid-19 i s’ha pogut reactivar al final d’aquest curs.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha creat un nou portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient de la ciutat. Està format per les àrees temàtiques de la biodiversitat i els espais verds, l’energia, la gestió de residus, l’aigua, la promoció ambiental i la mobilitat i la qualitat de l’aire.

Acte
12/12/2021 - 11:00
Parc de l’Aranya de Vacarisses
Article

L’Ajuntament crea l’Oficina de Drets Energètics per garantir el dret bàsic de l’accés de la ciutadania i assessorar sobre eficiència energètica

Butlletí