L’Ajuntament de Montcada i Reixac crearà una taula de treball per tractar el futur de Lafarge

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
29/06/2011 - 00:00

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, ha consensuat amb els portaveusdels grups municipals l'inici de la creació d'una taula de treball, integrada per veïns/es, polítics i representants del teixit empresarial per debatre el futur de la fàbrica Lafarge Cementos.

La taula ha estat motivada per la resolució del Departament de Territori i Sostenibilitat que permet a la cimentera substituir part del combustible fòssil pel denominat CDR (combustible derivat del residu).

Cal recordar que aquesta resolució va motivar protestes dels veïns preocupats pels efectes en la salut de la incineració, articulats a través de la Plataforma Anti incineració de Montcada i Reixac, i del propi consistori que considera greu el fet que ‘no s'hagi consultat a l'ajuntament en cap moment del procés. A més, explica la alcaldessa en la nota feta pública que el primer pas hauria d'haver sigut ‘una petició d'un informe al Consistori sobre els aspectes ambientals de competència municipal, a més d'enviar la preceptiva proposta de resolució'.

Cal destacar que el govern municipal ha interposat un recurs de reposició contra aquesta resolució, amparant-se en que ‘és un tema molt delicat per a la població ja que els veïns i veïnes de Montcada i Reixac, i especialment del barri de Can Sant Joan, estan preocupats pel present i futur de la seva convivència amb la fàbrica'.

Des de l'alcaldia es creu que la creació de la comissió de treball "servirà per abordar amb totes les conseqüències una qüestió, el futur de la cimentera, que no es pot endarrerir més temps'. I agefeix: En ple segle XXI és difícilment defensable que una indústria de la magnitud de Lafarge desenvolupi pacíficament la seva activitat a tocar dels habitatges".

Cal recordar que la direcció de Lafarge va explicar a través d'un comunicat que la mesura "reduirà les emissions globals CO2 i ajudarà a complir amb la legislació ambiental europea pel que fa al a recuperació de recursos dels residus, evitant la seva eliminació en abocadors".

 

AdjuntMida
Image icon Cimentera Lafarge74.86 KB

Relacionats

Article

L’Ajuntament crea l’Oficina de Drets Energètics per garantir el dret bàsic de l’accés de la ciutadania i assessorar sobre eficiència energètica

Article

El projecte pretén que el teixit empresarial apliqui eines per reduir l’impacte ambiental de les seves activitats.

Notícia

L’Ajuntament, en col·laboració amb l’empresa Ambiens, ha engegat una acció destinada a totes les escoles del municipi amb l’objectiu de conscienciar els infants sobre el respecte pel medi ambient i els efectes del canvi climàtic d’una forma dinàmica i lúdica.

Butlletí