L'Ajuntament de Mollet presenta davant 12 ciutats catalanes el seu model de sostenibilitat

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès
05/10/2015
Durant l'acte de presentació de l'Anuari 2015 Perfil de la Ciutat, celebrat a Mollet, l'Ajuntament ha presentat el seu model de sostenibilitat i creixement verd després d'haver rebut el reconeixement internacional que li ha atorgat l'obtenció de l'"European Green Leaf 2015". De la Xarxa Perfil de la Ciutat en formen part un seguit de ciutats mitjanes de Catalunya, la majoria capitals de província o comarca, que comparteixen les seves experiències en base a un seguit d'indicadors econòmics i socials.

Durant la presentació del sisè informe d'aquesta plataforma de ciutats, acte que es va dur a terme al Centre Cultural La Marineta, l'Ajuntament de Mollet ha presentat la ponència anomenada Sostenibilitat, una oportunitat per al futur de les ciutats.

Segons el regidor de Participació i Transparència, Josep Ramon Bertolín, "la tasca duta a terme durant tots aquest anys des del punt de vista de l'ús racional dels recursos i el creixement verd, i el fet de comptar amb un espai com el de Gallecs, ens situa en molt bona posició en apartat dels indicadors sobre sostenibilitat i medi ambient".
De fet, en aquesta comparativa entre ciutats que s'ha presentat a l'Anuari d'enguany,  Mollet del Vallès és una de les ciutats més destacades en els indicadors referents, per exemple, al baix consum energètic i d'aigua, en baixes emissions de CO2, en la bona qualitat de l'aire i en la taxa de recollida selectiva.

De la seva banda, Josep M. Mompin, cap de servei del Paisatge Urbà, Promoció Ambiental i Medi Ambient de l'Ajuntament de Mollet i encarregat de presentar la ponència Sostenibilitat, una oportunitat per al futur de les ciutats, una ponència que va provocar força interès per part dels diferents representants d'altres municipis, també va voler destacar "el plus que comporta el fet de treballar durant tants anys en la mateixa línia amb la satisfacció de veure com la feina es va consolidant", tot i que "no podem baixar la guàrdia, ja que la finalitat de les polítiques ambientals que es poden oferir des de les institucions deriva en fer als ciutadans copartíceps, en potenciar els processos participatius".
Amb aquesta ponència, l'Ajuntament de Mollet, ha volgut donar a conèixer a la resta de ciutats que formen part de la Xarxa, la seva tasca i el seu compromís vers la sostenibilitat. Un compromís que ha fet que Mollet s'hagi convertit en ambaixadora verda europea al rebre l' "EuropeanGreen Leaf 2015". Un guardó atorgat per les polítiques dutes a terme en els camps del canvi climàtic i l'energia, el pla de mobilitat urbana, la biodiversitat i l'ús del sol així com la recollida selectiva de residus, l'economia verda o les campanyes de sensibilització, entre d'altres.
De la Xarxa Perfil de la Ciutat en formen part Barberà, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Mollet, El Prat, Rubí, Sabadell, Santa Coloma, Terrassa i Vic.

 

Notícies relacionades:

AdjuntMida
Image icon mollet.jpg73.15 KB

Relacionats

Acte
08/03/2020 - 11:00
Parc dels Pinetons, Mollet del Vallès
Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia
Des de l'1 de gener del 2020

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha formalitzat el seu compromís en la lluita contra la crisi climàtica signant el Manifest per a la Declaració de l’Emergència Climàtica a Mollet a partir de l’1 de gener de 2020. L’equip de govern defensa que aquest document, que ha rebut contribucions i el suport de tots els grups municipals i parteix d’un compromís públic i compartit, és prou ampli perquè totes les sensibilitats polítiques es trobin representades en el que sens dubte és un repte de transcendència global.

Butlletí