L'Ajuntament de Manresa cedeix 175 contenidors d'orgànica a la Mancomunitat del Cardener

Foto: Ajuntament de Manresa
28/05/2014
El material procedeix de l'antiga concessió administrativa a la ciutat de Manresa. L'objectiu d'aquest acord és reforçar la col·laboració entre administracions locals i aconseguir una millor racionalització de recursos.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i l''alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, han signat un acord pel qual l'Ajuntament de Manresa cedeix de forma gratuïta 175 contenidors de residus orgànics a la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, un organisme públic supramunicipal format pels Ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada, Súria, Santpedor, Callús, Sant Salvador de Guardiola i Castellnou de Bages. L'acte de signatura ha comptat amb l'assistència del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta.

Un cop va finalitzar el contracte de concessió administrativa per a l'explotació del servei de recollida de residus i neteja de la via pública a la ciutat de Manresa -el 30 d'abril de 2011- i va entrar en funcionament el nou contracte i la col·locació prevista en el mateix dels nous contenidors d'orgànica durant el 2012, es va acordar amb la Mancomunitat del Cardener la cessió gratuïta dels contenidors resultants del canvi, que eren totalment amortitzats, però que encara podien ser utilitzats.

La cessió gratuïta d'aquests 175 contenidors de 240 litres inclou també la cessió d'un camió cisterna de marca Iveco. Aquestes cessions tenen l'objectiu d'aconseguir una millor racionalització dels recursos, reforçar els llaços de col·laboració i coordinació entre administracions locals i, al mateix temps, millorar l'eficiència i sostenibilitat dels sistemes de recollida selectiva de residus.

Municipis: 

Relacionats

Acte
26/05/2020
Manresa
Article

En la situació actual de crisi pel coronavirus, l’Ajuntament de Manresa considera essencial que no hi hagi cap persona ni família que no disposi d’aigua corrent a casa. Per aquest motiu, Aigües de Manresa ha començat la instal·lació de comptadors d’aigua solidaris a les famílies vulnerables. Ja hi ha 23 casos detectats per Serveis Socials en què s’han instal·lat comptadors, i n’hi ha prop de 50 més que s’estan gestionant.

Notícia

L’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de les associacions veïnals, estan col·locant adhesius als contenidors de la ciutat amb informació de com es fa correctament l’abocament i recollida de residus voluminosos,  ja sigui a través del servei específic porta a porta mitjançant una trucada prèvia al telèfon 010 o bé utilitzant la deixalleria a Bufalvent.

Butlletí