L'Ajuntament de Manresa cedeix 175 contenidors d'orgànica a la Mancomunitat del Cardener

Foto: Ajuntament de Manresa
28/05/2014
El material procedeix de l'antiga concessió administrativa a la ciutat de Manresa. L'objectiu d'aquest acord és reforçar la col·laboració entre administracions locals i aconseguir una millor racionalització de recursos.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i l''alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, han signat un acord pel qual l'Ajuntament de Manresa cedeix de forma gratuïta 175 contenidors de residus orgànics a la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, un organisme públic supramunicipal format pels Ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada, Súria, Santpedor, Callús, Sant Salvador de Guardiola i Castellnou de Bages. L'acte de signatura ha comptat amb l'assistència del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta.

Un cop va finalitzar el contracte de concessió administrativa per a l'explotació del servei de recollida de residus i neteja de la via pública a la ciutat de Manresa -el 30 d'abril de 2011- i va entrar en funcionament el nou contracte i la col·locació prevista en el mateix dels nous contenidors d'orgànica durant el 2012, es va acordar amb la Mancomunitat del Cardener la cessió gratuïta dels contenidors resultants del canvi, que eren totalment amortitzats, però que encara podien ser utilitzats.

La cessió gratuïta d'aquests 175 contenidors de 240 litres inclou també la cessió d'un camió cisterna de marca Iveco. Aquestes cessions tenen l'objectiu d'aconseguir una millor racionalització dels recursos, reforçar els llaços de col·laboració i coordinació entre administracions locals i, al mateix temps, millorar l'eficiència i sostenibilitat dels sistemes de recollida selectiva de residus.

Municipis: 

Relacionats

Article

En aquests moments hi ha 49 caixes niu instal·lades a diversos sectors de la ciutat. Un informe de l’Ajuntament de Manresa n’ha constatat l’ocupació de 27 durant aquest 2019. El projecte de caixes niu va arrencar l’any 2017 i té l’objectiu d’afavorir la reproducció d’espècies d’ocells insectívors per combatre la processionària a la ciutat de Manresa

Acte
19/10/2019
Fira Ecoviure. Palau Firal.
Notícia
Ecoviure incorporarà una proposta específica per al públic familiar, el Petit Ecoviure

La fira Ecoviure se celebrarà enguany els dies 19 i 20 d'octubre al Palau Firal de Manresa, i continua sumant esforços amb la fira Cuida't, que se celebrarà els mateixos dies, seguint amb l'experiència iniciada l'edició anterior per sumar esforços al Bages entre fires amb un públic similar, convertint el Palau Firal en la seu d'un gran esdeveniment dedicat a la cura del medi ambient i de les persones.

Butlletí