L'Ajuntament de Manlleu estalviarà 60.000 €/any gràcies als 628 nous llums LED

Font: Ajuntament de Manlleu
15/12/2015 - 00:00

La setmana passada va acabar la darrera de les tres actuacions que s'han realitzat. La inversió feta a l'enllumenat públic ha estat de 293.624 euros 

L'enllumenat públic de Manlleu està format per 4.067 punts de llum. L'ajuntament té l'interès d'anar-los substituint a LED i aconseguir així importants estalvis tan energètics com econòmics. 

Aquests dies s'ha acabat la tercera substitució massiva feta aquest any 2015, de forma que en l'actualitat l'enllumenat públic ja compta amb 628 llums LED, un 15% del total. 

Les tres actuacions realitzades aquest any han consistit en substituir llums de sodi d'alta pressió per llums LED d'alta eficiència i s'han fet en els següents sectors del nucli urbà:

-      Barri de la Cavalleria

-      Passeig del Ter (barri de Baix Vila)

-      Barris de Gràcia, Vilamirosa, Nou i Erm

La inversió total de les actuacions ha estat de 293.624 euros i ha estat finançada al 100% amb ajuts de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

En cadascun dels tres sectors la potència s'ha reduït un 68% i a tot l'enllumenat públic la reducció mitja s'extrapola en un 15%. A més, amb els nous llums LED es mantenen els nivells d'intensitat i uniformitat lumínica i s'augmenta la sensació de reproducció cromàtica (llum blanca).

A l'espera dels ajustos de contractació que puguin fer-se, s'estima que els consums de l'enllumenat públic es reduiran un 15%, dada que equival a un estalvi de 60.000 euros/any.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Tot i ser un projecte d’abast mundial l’Agenda 2030 és d’aplicació a escala local. A Manlleu, la definició del full de ruta ha estat un procés de participació ciutadana per donar veu als agents locals i a tota la població. Des de l’Ajuntament, hi han treballat les regidories i el personal tècnic municipal.

Notícia
També impulsa una fiscalitat verda

El Ple de l'Ajuntament de Manlleu ha aprovat una nova Ordenança per facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaique

Acte
09/11/2020 - 00:00
Museu del Ter

Butlletí