L'Ajuntament de Manlleu estalviarà 60.000 €/any gràcies als 628 nous llums LED

Font: Ajuntament de Manlleu
15/12/2015 - 00:00

La setmana passada va acabar la darrera de les tres actuacions que s'han realitzat. La inversió feta a l'enllumenat públic ha estat de 293.624 euros 

L'enllumenat públic de Manlleu està format per 4.067 punts de llum. L'ajuntament té l'interès d'anar-los substituint a LED i aconseguir així importants estalvis tan energètics com econòmics. 

Aquests dies s'ha acabat la tercera substitució massiva feta aquest any 2015, de forma que en l'actualitat l'enllumenat públic ja compta amb 628 llums LED, un 15% del total. 

Les tres actuacions realitzades aquest any han consistit en substituir llums de sodi d'alta pressió per llums LED d'alta eficiència i s'han fet en els següents sectors del nucli urbà:

-      Barri de la Cavalleria

-      Passeig del Ter (barri de Baix Vila)

-      Barris de Gràcia, Vilamirosa, Nou i Erm

La inversió total de les actuacions ha estat de 293.624 euros i ha estat finançada al 100% amb ajuts de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

En cadascun dels tres sectors la potència s'ha reduït un 68% i a tot l'enllumenat públic la reducció mitja s'extrapola en un 15%. A més, amb els nous llums LED es mantenen els nivells d'intensitat i uniformitat lumínica i s'augmenta la sensació de reproducció cromàtica (llum blanca).

A l'espera dels ajustos de contractació que puguin fer-se, s'estima que els consums de l'enllumenat públic es reduiran un 15%, dada que equival a un estalvi de 60.000 euros/any.

Municipis: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Manlleu inicia la prova mitjançant la tecnologia LoRaWAN. La solució, desenvolupada per Bettair, permetrà al consistori monitorar en temps real els nivells de contaminants de l’atmosfera.

Notícia

Des del divendres 28 d'octubre, durant tot el cap de setmana i fins el dilluns 31 d'octubre s'han anat retirant tots els contenidors de recollida de residus de Manlleu, i l'1 de novembre ha començat el nou servei de recollida selectiva porta a porta.

Notícia

L'Ajuntament de Manlleu ha començat a repartir a la ciutadania els kits que hauran de fer servir a la recollida del porta a porta. Els veïns tenen temps fins al 29 d'octubre per passar pel punt de donació.

Butlletí