L’Ajuntament de Manlleu aposta per l’educació ambiental en les seves escoles

La ‘Xarxa d’escoles de Manlleu per la sostenibilitat’ tanca aquest curs amb una valoració positiva i un desig de continuïtat
Font: Ajuntament de Manlleu
03/06/2012 - 00:00

Fa dos anys que l'Ajuntament de Manlleu va crear la "Xarxa d'escoles de Manlleu per la sostenibilitat". Des d'aquesta xarxa es treballen els reptes ambientals conjuntament amb els centres educatius del municipi, estimulant i donant suport a la tasca dels centres que ja treballen en la línia de la sostenibilitat; i reforçant els vincles entre les escoles i la ciutat.

El dimarts 29 de maig va tenir lloc la darrera reunió del seminari de mestres "Xarxa d'escoles de Manlleu per la sostenibilitat". És el segon any que s'organitza i enguany hi han participat docents de vuit centres educatius del municipi. Les tres sessions que s'han fet aquest curs han servit per a treballar projectes i activitats en comú, intercanviar experiències...  La valoració del treball conjunt entre les escoles i l'Ajuntament de Manlleu és positiva i això es reflecteix en la voluntat de continuar i consolidar aquesta xarxa local.

Les accions més destacades que s'han coordinat i treballat fins ara des de la xarxa han estat:

- Campanya escolar "Porta'm a la Deixalleria" per al reciclatge de l'oli domèstic usat. Fins ara ja s'han recollit uns 800 litres d'oli usat que hi han portat les famílies.

- Creació d'una unitat didàctica sobre el reciclatge de l'oli de cuina, per a educació primària.

- Curs per a mestres "L'hort escolar". Actualment totes les escoles ja disposen d'algun espai d'hort.

- Arbres de Nadal amb materials reutilitzats per guarnir la plaça.

- Custòdia de roures del CERM (Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis).

- Setmana ambiental.

Una de les accions impulsades per les escoles de Manlleu, en el marc de la "Xarxa d'escoles de Manlleu per la sostenibilitat", ha estat un Flash mob (realitzat el 20 de març a la plaça del mercat del municipi) amb més de 300 escolars (des d'escoles bressol fins a ESO). Aquest acte es va celebrar en motiu de la campanya de recollida d'oli vegetal a les escoles i la inauguració d'un nou punt de recollida al Mercat Municipal.

 

Municipis: 

Relacionats

Article

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Notícia

Abandonar deixalles a la via pública o en espais no habilitats serà sancionat amb 750 euros de multa i, addicionalment, el cost de l'operatiu per identificar la persona infractora

Article

L'Ajuntament de Manlleu ha obert una plataforma de ciutat intel·ligent on consultar dades en temps real: Les rutes que realitza el servei de neteja viària, la petjada de carboni dels vehicles de recollida de residus o el visor de la qualitat de l’aire entre d’altres.

Butlletí