L'Ajuntament de Girona instal·larà contenidors intel·ligents a un sector de la plaça de Catalunya

Font: Ajuntament de Girona

25/03/2019 - 10:21

L’Ajuntament de Girona implementarà un nou model de recollida selectiva amb contenidors intel·ligents a un sector de la plaça de Catalunya. El sistema està adreçat tant als domicilis particulars com als establiments que hi ha a la zona i ha entrat en funcionament aquesta segona quinzena del mes de març.

Els contenidors intel·ligents permeten, a través d’una targeta electrònica, identificar qui en fa ús i, per tant, la procedència dels residus, ja siguin d’un habitatge o d’un establiment concret. Els contenidors estaran tancats i només s’obriran amb aquesta targeta que facilitarà l’Ajuntament a les persones autoritzades. D’aquesta manera, es podrà controlar l’ús indegut i indiscriminat dels contenidors.

Els residus es podran dipositar entre les 7 h i les 22 h d’acord amb la fracció que correspongui segons el calendari. Caldrà que es col·loquin a les bosses de residus els adhesius codificats que l’Ajuntament facilitarà i que identificarà cada habitatge o establiment.

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, “aquesta és una iniciativa que ha de possibilitar que en un futur no gaire llunyà Girona es converteixi en la primera ciutat mitjana de Catalunya d’aplicar el pagament de taxes per generació de residus”. “Hem d’aprofitar els sistemes que apareixen gràcies a les noves tecnologies, que ens permeten una gestió més moderna i eficaç, que aporti beneficis tant a la ciutat des del punt de vista sostenible com als veïns des d’un punt econòmic”, ha afegit.

El regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, acompanyat de personal tècnic municipal, va explicar ahir el nou sistema als veïns i veïnes i als establiments del sector implicat de la plaça de Catalunya. 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Les minideixalleries de Girona han recollit 649 kg de residus durant els primers tres mesos de funcionament. Aquesta quantitat es divideix en 360 kg de piles, 120 kg d’aparells electrònics i elèctrics de petit format (com telèfons mòbils o carregadors), 80 kg de bombetes, 60 kg de CD i DVD, 25 kg de cartutxos d’impressores i 4 kg de maquinetes d’afaitar.

Notícia

El projecte està centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l’ús dels recursos energètics. El projecte està centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l'ús dels recursos energètics. El seu objectiu és convertir la producció d'aliments al Penedès –amb el vi i el cava com a productes capdavanters- en una producció amb els mínims residus nocius per a la salut i en base a un model energètic que redueixi les emissions de carboni.

Notícia

L’Ajuntament d’Eivissa reparteix 10.000 borses de tela als comerços de la ciutat en una nova acció inclosa a la campanya de conscienciació ‘És fantàstic dir no al plàstic’.

Butlletí