L’Ajuntament de Girona engega una campanya per millorar la recollida selectiva

Font: Ajuntament de Girona
21/11/2014 - 00:00

L'Ajuntament de Girona iniciarà a partir del proper dilluns, dia 24 de novembre, una campanya per a la millora del funcionament de la recollida selectiva al Barri Vell i al Mercadal. L'objectiu de la campanya és intensificar la informació als veïns i veïnes del barri sobre el funcionament del nou sistema de recollida, implantat a principis del mes de juny. Amb aquest nou sistema els veïns han d'aportar els seus residus separats selectivament a les àrees de cubells que es disposen cada vespre per tot el Barri Vell i el Mercadal, d'acord amb un calendari de recollida de les diverses fraccions de residus.

Aquesta campanya vol promoure que tota la població del Barri Vell i el Mercadal participi adequadament en el nou sistema de recollida selectiva, i per tant, eradicar la disposició de bosses d'escombraries en les voreres, portals, i fins i tot en papereres, a qualsevol hora del dia. "Aquests fets malmeten la imatge del Barri Vell i Mercadal, perjudiquen la convivència i provoquen problemes en l'estat de neteja d'un espai públic molt freqüentat per tota la ciutadania", ha explicat el regidor Jordi Fàbrega, que ha afegit que el consistori espera "la màxima col·laboració dels veïns i veïnes en la recollida selectiva per tal de mantenir un barri net i sostenible".

Al llarg de la campanya, que té una durada inicial de tres setmanes, les bosses que els veïns/es deixin als portals i voreres romandran durant tot el dia al carrer, amb un adhesiu informatiu que indicarà que aquesta pràctica incompleix les ordenances municipals. Alhora, els inspectors municipals prendran nota de les ubicacions on es produeixen aquests abocaments, i es realitzarà un reforç informatiu porta a porta en tots els habitatges a l'entorn d'aquestes ubicacions, mitjançant el treball coordinat de diferent personal propi o contractat per l'Ajuntament per a l'execució d'aquesta campanya informativa.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí