L’Ajuntament de Girona edita 'Recupera 2010', la nova guia d’establiments recuperadors

Font: Ajuntament de Girona
07/05/2010 - 00:00

L'Ajuntament de Girona i l'Associació Naturalistes de Girona (ANG) han reeditat una guia dels comerços de la ciutat de reparació i recuperació de productes i d'establiments de lloguer que busca afavorir una reducció del consum i, com a conseqüència, que es generin menys residus.

La primera edició la va editar l'any 2008 l'Associació de Naturalistes de Girona i està inspirada en l'experiència de la ciutat alemanya de Munic. L'entitat va publicar la primera  Guia Recupera amb la intenció de donar a conèixer els comerços de la ciutat que es dediquen d'una manera o altre a tasques de reparació de qualsevol tipus d'objecte.

Enguany s'ha volgut desenvolupar la segona edició de la Guia Recupera 2010, de la qual s'han editat 15.000 exemplars, incorporant també aquells comerços que es dediquen a recuperar objectes vells, com les botigues de segona mà, i també a difondre botigues de lloguer (de cotxes, vestits i pel·lícules).

Aquesta guia també es pot consultar a un apartat específic de la web municipal. D'aquesta manera i, a través d'un formulari de contacte, es podrà anar actualitzant amb la incorporació de les dades de nous establiments i modificant els canvis o baixes que es puguin donar en el temps.

L'objectiu principal de la guia és allargar la vida dels béns de consum, i ajudar a la ciutadania a fer menys residus. Aquesta eina és una activitat més que es realitza a la ciutat en matèria de prevenció de residus, i que s'afegeix a la llarga llista d'eines i accions que s'han anat creant des de l'any 2005, com els mercats d'intercanvi, el web d'ofertes i demandes, la incorporació del boc'n roll a les escoles o el foment de la bossa compostable i la reutilitzable.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon recupera_guia.png15.9 KB

Relacionats

Article
L'ATM i el Departament de Territori i Sostenibilitat impulsen una campanya per conscienciar sobre els costos ambientals del comerç electrònic

Quan comprem a través d’internet, estem assumint uns costos ambientals dels que sovint no en som conscients. Per això, l’Autoritat del Transport Metropolità i el Departament de Territori i Sostenibilitat llancen una campanya per sensibilitzar la societat, i especialment les persones joves, sobre les conseqüències mediambientals associades al comerç electrònic i fomentar, així, un model de comerç sostenible. Serem al lloc d’entrega, per evitar així un desplaçament innecessari? Segur que necessitem que la comanda arribi avui mateix? Tenim una alternativa de proximitat? Són algunes de les reflexions que poden ajudar a minimitzar l’impacte mediambiental del comerç en línia.

Butlletí