L'Ajuntament de Deltebre impulsa la creació d'horts socials i d'un banc de terres

Font: aguaita.cat

16/03/2021 - 10:05

Deltebre posarà a disposició de la ciutadania entre 12 i 13 parcel·les del voltant de 50 metres quadrats per tal que els veïns i veïnes puguin realitzar el seu cultiu. És la proposta dels horts socials aprovada per unanimitat al ple de l'Ajuntament de Deltebre que es va dur a terme aquest dimecres, on també es va aprovar la proposta del banc de terres.

En aquest cas, serà el consistori qui tindrà la funció de posar en contacte les persones que vulguin cultivar el seu hort amb propietaris de terrenys per així facilitar un acord entre els dos parts i, d'aquesta manera, a banda d'impulsar l'horta tradicional, millorar la mateixa imatge del poble.

Durant la sessió plenària del mes de març, la qual es va iniciar fent lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones elaborat pel Consell Municipal de Dones de Deltebre, també es va aprovar per unanimitat la proposta de conveni entre els ajuntaments de Deltebre, Sant Jaume, l'Ampolla i Camarles per engegar el projecte de comunicació pública partint de l'experiència vigent amb el Delta.Cat.

Així, també es va debatre la proposta d'alcaldia per sol·licitar a l'Estat espanyol l'inici dels tràmits per tal que l'Ajuntament de Deltebre pugui gestionar la Finca de Bombita, així com per lamentar les actuacions que s'estan duent a terme a hores d'ara a la mateixa Finca i que preveuen el retrocés naturalitzat d'aproximadament 500 metres de la línia de costa. Aquesta proposta va ser aprovada amb els vots d'Enlairem i ERC, i amb el vot en contra del PSC Deltebre.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article
L'Aplicació que t'ajuda a cuidar el teu hort

iHuerting t'ajudarà a cuidar les plantes del teu hort a la teva terrassa o jardí d'una forma simple i entretinguda. El teu smartphone o tablet et recordarà les tasques que has de realitzar en cada planta en el moment indicat.

Acte
31/05/2021 - 19:00
Activitat virtual
Acte
29/05/2021 - 11:00
Aula Ambiental Sagrada Família

Butlletí