L'Ajuntament de Cornellà es compromet amb l'autoconsum energètic

Font: Ajuntament de Cornellà
03/12/2015 - 00:00

L'Ajuntament de Cornellà disposa des del mes de juliol de 2015 de dues instal·lacions solars fotovoltaiques per autoconsum amb dispositius d'injecció zero (que eviten el vessament d'excedents de producció a la xarxa elèctrica), que s'utilitzen per abastir els equipaments propers. Aquestes són les següents:

  Pèrgola pl. Sant Ildefons que abasteix d'energia l'edifici educatiu Roger de Llúria amb una potència total de 13,8 kWh.

  • Seguidor fotovoltaic que abasteix d'energia la deixalleria amb una potència total de 1,92 kWh.

  Destaca especialment els estalvis en electricitat assolits a l'edifici educatiu TRoger de Llúria des de que entrà en funcionament l'autoconsum, propers al 40% respecte els mateixos mesos de l'any anterior.

  Per altra banda, cal destacar que l'Ajuntament va aprovar al passat Ple de novembre l'adhesió de l'Ajuntament de Cornellà al manifest de la "Plataforma por un Nuevo Modelo Energético", una iniciativa destinada a municipis i entitats locals, provincials o regionals, a fi de reclamar al Govern Central la derogació del Reial decret 900/2015 d'autoconsum, que es va aprovar el passat 9 d'octubre malgrat el rebuig majoritari del sector, la societat civil i l'oposició política, i que penalitza la generació d'energia elèctrica per al consum propi.

  En aquest sentit, l'Ajuntament de Cornellà reclama un nou model energètic descentralitzat basat en l'estalvi, l'eficiència i les energies renovables.

  Tal i com proclama el Manifest l'autoconsum genera energia elèctrica de forma descentralitzada i respectuosa amb el medi ambient, i a més de reduir les emissions contaminants i de CO2, incrementa l'eficiència energètica en generar l'energia en el punt de consum, redueix la dependència de l'exterior, millora la balança comercial en haver d'importar menys petroli i gas, democratitza el sistema energètic, crea ocupació i fomenta l'economia local.

   

  Més sobre la promoció de les renovables a Cornellà aquí.

   

  Relacionats

  Notícia

  L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha aprovat un pla d'accions per aconseguir més autonomia energètica i la resiliencia del municipi davant els canvis ambientals.

  Notícia

  L’Ajuntament ha decidit incrementar les sancions per canviar actituds i modificar comportaments d’una minoria, amb l’objectiu d’evitar problemes de salubritat i de convivència.

  Acte
  27/10/2022 - 12:00
  CitiLab de Cornellà de Llobregat Pl. Can Suris s/n - 08940 Cornellà de Llobregat

  Butlletí