L'Ajuntament de Carme i l’ACA recuperen la riera del municipi al seu pas pel nucli urbà

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat, Ajuntament de Carme

06/05/2011
L'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament de Carme (Anoia) han finalitzat recentment diverses actuacions destinades a recuperar la riera del municipi anoienc i el seu entorn al seu pas pel nucli urbà. Els treballs, que han tingut una durada aproximada de 5 mesos, han suposat una inversió propera als 40.000 euros i han estat desenvolupats per una empresa amb professionals veïns de la localitat de Carme.

 Les actuacions han consistit en el manteniment de la llera, la reducció del canyís, la recuperació de la vegetació autòctona i la formació d'una llera d'aigües baixes, que ha permès la recuperació natural del fons del riu i la colonització de la zona restaurada amb noves poblacions de peixos. Finalment, s'han desenvolupat diverses tasques per estabilitzar les lleres, mitjançant la plantació de joncs, que gràcies a les seves arrels sòlides i compactes, la protegiran de l'erosió de la pròpia riera.

Per integrar el riu al seu entorn s'han plantat enfiladisses a l'escullera, per tal de recobrir-la de vegetació, integrant-la a l'entorn i la sembra d'herbàcies en les zones de ribera lliure d'aigua per evitar que al quedar momentàniament descoberta de vegetació s'erosioni amb les pluges.

Aquest projecte, redactat per l'empresa Ambiens, parteix del criteri de màxima naturalització i mínima intervenció, amb l'objectiu d'iniciar uns processos propis del riu que permetin que ell mateix es vagi autorecuperant.

Municipis: 

Relacionats

Article
La mitjana de recollida selectiva arriba al 75%

El passat 4 de març es va iniciar el servei de recollida en àrees tancades a Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera.

Article

El xot és una espècie que es pot trobar a Catalunya des de la primavera fins a la tardor, quan migra cap a l’Àfrica en busca de millors temperatures

Notícia

Els comerços associats a Vilanova Comerç han encetat les primeres accions del Pla Integral de Sostenibilitat i Prevenció de Residus amb una sèrie de mesures respectuoses amb el medi ambient. La campanya es fa amb el suport de l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya

Butlletí