L'Ajuntament de Barcelona pioner a l'Estat en utilitzar materials reciclats a les seves obres

Font: Ajuntament de Barcelona
10/01/2011

L'Ajuntament de Barcelona passa a ser la primera administració de l'Estat que utilitza runes reciclades, en signar un conveni amb l'entitat Gestora de Runes de la Construcció per al subministrament de materials.

Gràcies a aquest acord, el consistori es compromet a fomentar l'ús de formigó reciclat per a usos no estructurals a les obres municipals en les quals sigui possible emprar-lo.

L'acord inclou un plec de condicions on es defineixen els materials, les característiques, les condicions de qualitat i el preu, que en cap cas podrà superar el del material fabricat a partir de materials convencionals.

Proves pilot
Abans de la signatura d'aquest conveni, que farà de la reutilització de residus una pràctica habitual en les actuacions municipals, l'Ajuntament ha dut a terme proves pilot que han finalitzat amb èxit en dues obres d'urbanització: al camí de la Torre Melina entre l'avinguda de Xile i el carrer de Collblanc i al Front Marítim entre rambla Prim i el carrer Josep Pla.

El conveni serà vigent fins al 31 de desembre de 2011, amb la possibilitat de prorrogar-lo anualment fins a un màxim de tres anys.

AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Barcelona18.18 KB

Relacionats

Article
Descobreix des de la teva pantalla els recursos virtuals de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
 

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Butlletí