L'Ajuntament de Barcelona ofereix rutes guiades pels horts de la ciutat

Font: Ajuntament de Barcelona
27/01/2012 - 00:00
Del 28 de gener i fins a l'octubre, l'Ajuntament posa en marxa el primer programa de rutes guiades per conèixer les activitats d'agricultura urbana i els beneficis que aporten al conjunt de la ciutat.

Es posa en marxa el primer programa de rutes guiades per conèixer les activitats d'agricultura urbana i els beneficis que aporten al conjunt de la ciutat de Barcelona.

Les rutes, organitzades a través de la Fàbrica del Sol, permetran la visita guiada gratuïta d'espais com ara el jardí-hort de plantes medicinals del claustre del Monestir de Pedralbes, els camps experimentals de la Facultat de Biologia de la UB, un hort col·lectiu de barri o una terrassa d'un habitatge particular.

Des del 28 de gener i fins a l'octubre, les visites, que s'adrecen a tot tipus de públic, tindran lloc un dissabte al mes, en horari de matí. Els desplaçaments per dur a terme l'activitat es faran a peu, amb transport públic o amb bicicleta.

El programa proposa diverses rutes que permeten abordar els horts des de diverses aproximacions temàtiques, com ara la ciència i l'experimentació, la biodiversitat o la salut, entre d'altres, i permeten als participants conèixer espais poc coneguts de Barcelona.

Les rutes previstes per al primer trimestre del 2012 són les següents: "Pagesos de muntanya" (28 de gener), "L'hort, espai per a la recerca i l'aprenentatge" (18 de febrer) i "Conrear a la ciutat" (17 de març).

Aquesta iniciativa, que forma part de l'oferta d'activitats de la Fàbrica del Sol, l'organitza l'Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració del Museu d'Història de la Ciutat, la Universitat de Barcelona i la Fundació Miquel Agustí de la Universitat Politècnica de Catalunya, a més d'altres organismes i empreses.

D'altra banda, l'Ajuntament ha impulsat un web per geolocalitzar els espais d'horticultura de la ciutat, a través d'aportacions en línia dels mateixos propietaris o gestors, de manera que es dóna més visibilitat al mapa d'horts urbans, que és consultable per mitjà del web de Medi Ambient.

Relacionats

Reportatge
Reportatge. Especial Sequera

En el marc d’una forta crisi climàtica amb conseqüències devastadores, des de Sostenible.cat hem volgut fer un breu reportatge centrant l’atenció en les dificultats que pateixen agricultors i ramaders de Catalunya.

Notícia

El document és el punt de partida per definir el pla d’acció per promoure la transició ecològica a la ciutat. La diagnosi constata que la compra directa a productors ha augmentat en un 7% durant els darrers i que la majoria de pagesos de Manresa entraran en edat de jubilació els propers 10 anys, entre altres aspectes.

Notícia

La modificació puntual del Pla General Metropolità està destinada a potenciar el treball de la pagesia local i el manteniment de les zones boscoses.

Butlletí