L'ajuntament de Barcelona incorpora la primera moto híbrida de l'estat

El nou vehicle combina un motor elèctric amb un de benzina
26/01/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Barcelona ha incorporat a la seva flota mòbil la primera moto híbrida que funciona a l'Estat. La motocicleta l'ha fabricat l'empresa Piaggio i l'ha cedit al consistori barceloní perquè la provi. "La iniciativa s'emmarca en el projecte engegat per l'ajuntament de Barcelona i d'altres ciutats europees amb un important parc de motocicletes. En aquest camí comptem amb la col·laboració de diferents fabricants, entre ells Piaggio", ha explicat el director de Serveis de Mobilitat, Àngel López.

La nova motocicleta combina el motor elèctric i el de benzina. A la ciutat es pot fer servir l'elèctric, que té autonomia per fer 25 quilòmetres i que es pot recarregar a qualsevol endoll durant un temps de tres hores. La velocitat màxima és de 30 quilòmetres per hora. "A les ciutats europees s'està limitant la velocitat als centres urbans per això hem limitat la velocitat que pot agafar la motocicleta", ha dit el director de vendes de Piaggio a Espanya, Carlos Cid.

Com que la moto també incorpora un motor de benzina pot utilitzar-se també a les rondes o a vies ràpides. "En qualsevol cas contamina menys que una moto normal", ha ressaltat Cid.

"És l'usuari qui decideix si vol que la moto vagi amb el motor totalment elèctric o compartit. Ens permet anar al centre de la ciutat amb un vehicle de zero emissions i quan sortim agafar una ronda amb un motor de benzina", ha dit el responsable de la marca, que també ha destacat que la nova moto, com que incorpora dos motors, és més segura que la resta.

Inicialment, l'ajuntament incorporarà aquest vehicle a la flota de l'empresa que s'encarrega del manteniment dels semàfors de la zona Besòs. "Volem veure i comprovar com funciona. Cal tenir en compte que amb aquesta feina es faran uns 1.200 quilòmetres al més, una xifra més que suficient per avaluar el seu funcionament", ha dit el director de Serveis de Mobilitat. En funció del resultat, el consistori podria ampliar la flota de motos híbrides.

Relacionats

Butlletí