L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat formalitzen la col·laboració per a la connexió del tramvia

03/03/2016 - 12:47

L’acord estableix que l’Ajuntament en determinarà el traçat i que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) executarà el projecte. L’Ajuntament finançarà la construcció del projecte i subscriurà convenis amb l’ATM per al rescabalament de les obres, la redacció dels projectes constructius i la contractació i direcció de les obres.

L’Ajuntament de Barcelona i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat han signat un protocol de col·laboració per impulsar la connexió de les dues xarxes de tramvia. El protocol estableix que l’Ajuntament de Barcelona determinarà el traçat de la unió del Trambaix i el Trambesòs d’acord amb els estudis que el consistori està acabant d’elaborar i partint del Pla director d’infraestructures 2011-2020.

La Generalitat, com a titular de la xarxa tramviària metropolitana, delegarà a l’ATM les competències de planificació, ordenació, concessió i execució del projecte, com ja ho va fer en el cas de la construcció de les altres dues xarxes de tramvia. L’Ajuntament finançarà la construcció del projecte i subscriurà convenis amb l’ATM per al rescabalament de les obres, la redacció dels projectes constructius i la contractació i direcció de les obres.

Els signants de l’acord han estat el conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, Josep Rull, i la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz. Sanz ha celebrat l’acord, que posa “les bases per fer realitat una aposta pel transport públic, que es materialitza en la connexió dels dos tramvies pel centre de la ciutat”. “Aquest protocol accelera els ritmes de treball i ens permet que aquesta infraestructura indispensable per a la ciutat sigui una realitat al més aviat possible”, ha assegurat.

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
11/03/2020 - 09:00
Pati Manning. c.Montalegre, 7. Barcelona
Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona aprova les noves tarifes d'aparcament, que pugen per a tots els vehicles excepte els ECO i els de zero emissions

Butlletí