L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat formalitzen la col·laboració per a la connexió del tramvia

03/03/2016 - 12:47

L’acord estableix que l’Ajuntament en determinarà el traçat i que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) executarà el projecte. L’Ajuntament finançarà la construcció del projecte i subscriurà convenis amb l’ATM per al rescabalament de les obres, la redacció dels projectes constructius i la contractació i direcció de les obres.

L’Ajuntament de Barcelona i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat han signat un protocol de col·laboració per impulsar la connexió de les dues xarxes de tramvia. El protocol estableix que l’Ajuntament de Barcelona determinarà el traçat de la unió del Trambaix i el Trambesòs d’acord amb els estudis que el consistori està acabant d’elaborar i partint del Pla director d’infraestructures 2011-2020.

La Generalitat, com a titular de la xarxa tramviària metropolitana, delegarà a l’ATM les competències de planificació, ordenació, concessió i execució del projecte, com ja ho va fer en el cas de la construcció de les altres dues xarxes de tramvia. L’Ajuntament finançarà la construcció del projecte i subscriurà convenis amb l’ATM per al rescabalament de les obres, la redacció dels projectes constructius i la contractació i direcció de les obres.

Els signants de l’acord han estat el conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, Josep Rull, i la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz. Sanz ha celebrat l’acord, que posa “les bases per fer realitat una aposta pel transport públic, que es materialitza en la connexió dels dos tramvies pel centre de la ciutat”. “Aquest protocol accelera els ritmes de treball i ens permet que aquesta infraestructura indispensable per a la ciutat sigui una realitat al més aviat possible”, ha assegurat.

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Diputació de Barcelona organitza la 3a edició de l'activitat Agafa la bici, prevista per al dijous 19 de setembre, l'objectiu de la qual és promoure l'ús de la bicicleta en els desplaçaments a la feina. L'activitat, que és ja una cita anual, convida a utilitzar aquest mitjà de transport sostenible en els desplaçaments laborals com a alternativa al vehicle privat o corporatiu.

Notícia

El 22 de setembre és el Dia Internacional sense Cotxes, i Barcelona ho celebrarà a la via Laietana amb la proposta "La Mercè respira". Durant tot el dia, d'11.00 a 20.00 hores, la via Laietana estarà tallada al trànsit i s'omplirà de vida, amb activitats per a tots els públics, un ‘speaker's corner’ i molts reptes i sorpreses per mostrar com és una ciutat de vianants. Una altra de les accions destacades de la Setmana Europea de la Mobilitat és el Park(ing) Day, que se celebra el dia 20 de setembre, a més d’un centenar d’aparcaments per substituir els cotxes per usos ben diversos.

Notícia

Si el projecte de les “superilles” s’apliqués íntegrament, la ciutat de Barcelona podria evitar cada any 667 morts prematures, la majoria a causa de la disminució dels nivells de contaminació atmosfèrica (NO2). Són algunes de les conclusions d'un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), el qual estima que la implementació de les 503 “superilles” previstes inicialment reduiria els nivells anuals de contaminació atmosfèrica un 24%.

Butlletí