L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat formalitzen la col·laboració per a la connexió del tramvia

03/03/2016 - 12:47

L’acord estableix que l’Ajuntament en determinarà el traçat i que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) executarà el projecte. L’Ajuntament finançarà la construcció del projecte i subscriurà convenis amb l’ATM per al rescabalament de les obres, la redacció dels projectes constructius i la contractació i direcció de les obres.

L’Ajuntament de Barcelona i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat han signat un protocol de col·laboració per impulsar la connexió de les dues xarxes de tramvia. El protocol estableix que l’Ajuntament de Barcelona determinarà el traçat de la unió del Trambaix i el Trambesòs d’acord amb els estudis que el consistori està acabant d’elaborar i partint del Pla director d’infraestructures 2011-2020.

La Generalitat, com a titular de la xarxa tramviària metropolitana, delegarà a l’ATM les competències de planificació, ordenació, concessió i execució del projecte, com ja ho va fer en el cas de la construcció de les altres dues xarxes de tramvia. L’Ajuntament finançarà la construcció del projecte i subscriurà convenis amb l’ATM per al rescabalament de les obres, la redacció dels projectes constructius i la contractació i direcció de les obres.

Els signants de l’acord han estat el conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, Josep Rull, i la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz. Sanz ha celebrat l’acord, que posa “les bases per fer realitat una aposta pel transport públic, que es materialitza en la connexió dels dos tramvies pel centre de la ciutat”. “Aquest protocol accelera els ritmes de treball i ens permet que aquesta infraestructura indispensable per a la ciutat sigui una realitat al més aviat possible”, ha assegurat.

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Sota el lema "Obrim carrers" cada primer cap de setmana de mes, diversos carrers principals de la ciutat es tallaran al trànsit i es transformaran en vies pacificades on el veïnat podrà passejar, jugar i fer vida de comunitat.

Notícia
El servei de Bicing arriba per primera vegada a 11 barris perifèrics

En total s’hi instal·laran 22 estacions. Aquesta ampliació territorial forma part de la segona fase de desplegament del nou Bicing, que també incorpora a la xarxa actual 75 noves estacions en zones amb més demanda. Per tant, el Bicing disposarà de 97 noves estacions per millorar el servei i oferir més cobertura.

Acte
11/03/2020 - 09:00
Pati Manning. c.Montalegre, 7. Barcelona

Butlletí