L'Ajuntament de Barcelona i el Liceu renoven l'acord per aprofitar les aigües freàtiques del subsòl

Font: Ajuntament de Barcelona
28/12/2013 - 00:00

El cabal bombejat del subsòl del Liceu anirà a la xarxa d'aigües freàtiques que nodreix diversos serveis municipals, principalment a la muntanya de Montjuïc, com el viver municipal de Tres Pins, la Font Màgica o el castell de Montjuïc, entre d'altres. És el que estipula l'acord signat entre l'Ajuntament i l'entitat de la Rambla.

L'Ajuntament de Barcelona i el Consorci del Gran Teatre del Liceu han signat un acord per a l'aprofitament de les aigües freàtiques del subsòl de l'edifici del Liceu a la Rambla. Amb aquest acord, l'entitat cedeix al consistori les aigües subterrànies que passen per sota de l'edifici -un cabal d'entre 3 i 4 litres per segon i sense barreja amb aigües d'un altre origen-, després de bombejar-les cap al dipòsit del pla central del Raval a través de dues sortides, al carrer de la Unió i a la Rambla, per ser incorporades a la xarxa freàtica de la ciutat.

Amb aquest conveni, l'Ajuntament renova el compromís amb el Liceu per a la utilització d'aquestes aigües per al reg de parcs i jardins, la neteja de carrers, el subministrament a les fonts ornamentals i altres serveis municipals a l'entorn del Liceu, a més del seu tractament abans d'abocar-les a la xarxa de clavegueram de la ciutat. Els serveis de Cicle de l'Aigua de l'Ajuntament també portaran a terme periòdicament anàlisis qualitatives de l'aigua i es coordinaran amb l'Agència Catalana de l'Aigua.

Aigua de gran qualitat
L'acord dóna resposta a la necessitat detectada en els estudis hidrogeològics efectuats en el seu moment amb motiu de les obres de reconstrucció del Liceu, que van posar de manifest que, per raons estructurals, és necessari bombejar de manera continuada un cabal de 3 a 4 litres per segon d'aigua d'una qualitat excel·lent. A més, ambdues organitzacions col·laboren en l'interès social i ambiental mutu per a la racionalització de l'ús de l'aigua i la preservació de les reserves d'aigua potable per al seu ús prioritari per al consum humà.

La xarxa d'aigua freàtica municipal, amb 23 sistemes en servei, proporciona més d'1,3 milions de metres cúbics l'any, que serveixen per proveir d'aigua el reg de parcs i jardins de la ciutat, les fonts ornamentals, la neteja viària i la neteja de clavegueram, entre d'altres.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon Viver municipal de Tres Pins38.14 KB

Relacionats

Butlletí