L'Ajuntament de Banyoles impulsa una campanya per reduir els residus en els centres educatius

Font: Ajuntament de Banyoles
18/02/2015 - 00:00

L'Ajuntament de Banyoles impulsa una campanya per reduir els residus en els centres educatius. Sessions didàctiques per potenciar hàbits respectuosos amb el medi o l'edició d'un fulletó informatiu per les famílies són algunes de les accions que s'han preparat en el marc d'aquesta iniciativa.

Aquest 12 de febrer, en motiu del Dijous llarder, ha començat la campanya per a la reducció de residus als centres educatius de Banyoles amb el títol "No l'emboliquis". La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Banyoles i dinamitzada per l'Escola de Natura, té com a principals objectius evitar les deixalles derivades dels esmorzars, fomentar una alimentació més sana, potenciar hàbits respectuosos amb el medi i evitar el malbaratament d'aliments. El projecte està enfocat als alumnes de Banyoles, de cicle inicial, cicle mitjà i superior de Primària, i primer cicle d'ESO, que a Banyoles són 1.929 alumnes.

El regidor d'Ensenyament de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que s'han plantejat objectius molt concrets, com fomentar l'ús de la carmanyola o embolcalls reutilitzables, evitant materials com el plàstic film o el paper d'alumini. També es pretenen evitar les ampolles de plàstic i tetrabrics, així com els tovallons de paper, substituint-los per cantimplores i tovallons de roba. Es tracta d'anar un pas més enllà de les recomanacions que habitualment ja fan les diferents escoles.

Una campanya amb diverses accions

En el marc d'aquesta campanya s'han preparat diferents accions com activitats amb educadors ambientals a escoles i instituts, propostes didàctiques per als centres i informació a les famílies. Aquest Dijous Llarder, en Blauet ha visitat els centres per iniciar aquesta campanya sense residus. La sensibilització sobre els efectes nocius del plàstic film o el paper d'alumini és una de les temàtiques que s'abordarà a les sessions didàctiques als centres educatius.

Les sessions didàctiques als centres educatius, adaptades als diferents cursos s'allargaran fins al 27 de març. Al cicle inicial es farà un conte amb titelles, al cicle mitjà, el concurs "L'esmorzar del milió", els alumnes del cicle superior seran "els detectius de l'esmorzar", i a l'ESO es farà una investigació sobre què mengem i com ho emboliquem.

L'any 2008 ja es va dur a terme una campanya similar, centrada bàsicament en el foment de l'ús de la carmanyola. En aquella ocasió, es van repartir entre els alumnes carmanyoles d'en Blauet.

Relacionats

Notícia

El Consorci de l’Estany tanca la primera fase de la prova pilot de gestió dels aiguamolls de La Puda a Banyoles a través de la pastura amb búfals d’aigua.

Butlletí