L’Ajuntament de Badalona posa en marxa una campanya per facilitar la recollida de mobles i trastos vells al carrer

15/06/2021 - 10:57

Es col·locarà a tots els contenidors de la ciutat un adhesiu recordant l’horari i el dia de retirada de mobles a cada barri i se sancionarà amb multes de fins a 600 euros a les persones que no s’adaptin a la normativa.

L’Ajuntament de Badalona ha impulsat una campanya de civisme per facilitar als ciutadans la recollida de mobles i trastos vells i evitar que aquests tipus d’objectes s’acumulin al voltant dels contenidors de la ciutat. Per afavorir el bon ús del servei de recollida, es col·locarà als 3.385 contenidors que hi ha a Badalona un adhesiu recordant els dies i horaris estipulats pe llençar aquest tipus d’objectes, que seran diferents a cada barri. L’incompliment dels horaris estipulats per treure els mobles i trastos al carrer suposarà una sanció de fins a 600 euros.

A més dels adhesius, l’Ajuntament té a disposició dels veïns i veïnes el número de telèfon 901 114 115 on podran dirigir-se per resoldre els dubtes que tinguin sobre el servei i per avisar, sempre que sigui possible, quan vulguin llençar objectes de gran volum.

L’objectiu de la campanya és fomentar el civisme i la col·laboració de la ciutadania per evitar que es llencin mobles i andròmines quan no toca. Per tal de complir aquest propòsit, es farà difusió de la campanya a través de banderoles, cartells i publicacions a xarxes socials. A la vegada, s’ampliarà la vigilància per part de la Guàrdia Urbana a tota la ciutat i els agents de barri intensificaran la seva activitat en els punts de Badalona on el problema és més habitual.

El servei de recollida de mobles i trastos vells està destinant als veïns de Badalona, en cap cas a empreses o professionals. Es recorda que les runes o objectes generats per obres o altres activitats d’aquesta mena s’han de gestionar de manera privada contractant el servei pertinent.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha presentat la campanya a la sala de premsa de l’edifici El Viver acompanyat del tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, i la regidora de Projecció de Ciutat, Comunicació i Turisme, Rosa del Amo. Durant l’acte Garcia Albiol ha explicat que “el nostre objectiu és tenir cada dia una ciutat més maca i endreçada i per això volem donar facilitats als veïns i veïnes per poder tirar els mobles i trastos vells”. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que “la majoria de la ciutadania fa un bon ús del servei, però hi ha incívics que tiren les escombraries sense respectar les mesures establertes” i ha insistit que “no podem tenir un escombraire i un agent de Guàrdia Urbana a cada cantonada, per això la col·laboració i el civisme de la gent és imprescindible”.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament va posar en marxa el nou servei concertat a domicili l’1 de setembre de 2021. El nou model de gestió és una aposta per millorar la qualitat ambiental i crear ocupació en sectors en situació d’exclusió social.

Article

S’han col·locat cinc càmeres de videovigilància en diferents ubicacions del municipi que es posen en funcionament aquesta setmana, amb l’objectiu de continuar lluitant contra les conductes incíviques.

Article

L’acció “D’oli a la pica, ni mica!” ha guanyat el XIII Premi Europeu de Prevenció de Residus, en la categoria Administracions Públiques. És una proposta per conscienciar la ciutadania sobre l’impacte de la mala gestió de l’oli domèstic, augmentar la quantitat d’oli reciclat i millorar la xarxa de punts d’aportació. 32 restaurants han estat punts de recollida d’oli de cuina usat, que rebien, a canvi, una pastilla de sabó artesanal que una entitat local havia elaborat amb oli reciclat.

Butlletí