L’Ajuntament de Badalona participa a la trobada inicial del projecte europeu BINGO

Redacció
16/07/2015

Aquest programa té l’objectiu d’estudiar l’impacte del canvi climàtic sobre el cicle integral de l’aigua

L’Ajuntament de Badalona ha participat a Lisboa, el passat 9 i 10 de juliol, a la trobada inicial del projecte europeu BINGO (Bringing innovation to ongoing water managements. A better control of our future under climate change) un pla que pretén estudiar l’impacte del canvi climàtic sobre el cicle integral de l’aigua aportant informació en relació a diferents escenaris futurs i alhora proposant solucions per a una millor adaptació de les ciutats a aquest impactes. Badalona participa en el projecte europeu BINGO juntament amb vint socis europeus de sis països: Portugal, Xipre, Noruega, Holanda, Alemanya i Espanya.

El projecte, que té una durada de quatre anys, forma part del nou Programa Marc de la Comissió Europea per a la recerca i la innovació nomenat Horitzó 2020.

El projecte Bingo es desenvolupa sobre sis casos d’estudi distribuïts tant al nord com al sud d’Europa per tal de cobrir un ampli ventall de condicions climàtiques i problemàtiques associades a la gestió de l’aigua.

En el cas de Badalona, el projecte es centrarà en l’estudi del xoc del canvi climàtic sobre el drenatge urbà (xarxa de clavegueram) i els abocaments al mar. Primers s’avaluaran, a escala local, les alteracions previstes a les temperatures i règim pluviomètric en un horitzó mitjà – llarg. Davant dels diferents escenaris climàtics (pluges intenses de curta durada, fenòmens tempestuosos i violents, períodes de sequera continuada, etc) s’avaluaran els riscos associats d’inundacions i pèrdua de qualitat de l’aigua del mar. Per fer front a aquests impactes el projecte finalitzarà amb la proposta de mesures de mitigació i adaptació o noves infraestructures i millores en la gestió per solucionar les incidències que hi pugui haver.

Conjuntament amb Badalona, també participen en el projecte l’empresa Aqualogy, Aigües de Barcelona, encarregada de la gestió del cicle integral de l’aigua a l’Àrea Metropolitana així com la pròpia Àrea Metropolitana, entitat gestora entre d’altres del col·lector de llevant (col·lector que condueix les aigües residuals de la ciutat fins a la depuradora del Besòs).

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Platja-onades.jpg160.1 KB

Relacionats

Acte
03/02/2020
Fundació Ateneu Sant Roc.
Notícia

El centre sociosanitari El Carme, a Badalona, ja s'abasteix amb energia renovable gràcies a la coberta fotovoltaica instal·lada per l'AMB.

Notícia

Els ajuntaments de Sant Adrià i Badalona han renovat el conveni per seguir endavant amb aquest projecte que té com a objectiu millorar l’eficiència en l’ús dels recursos de les empreses per reduir costos i augmentar la competitivitat

Butlletí