L’Ajuntament de Badalona instal·la energia solar a la coberta de l’escola Planas i Casals

Font: Ajuntament de Badalona
01/12/2010

La regidora de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Badalona, Mercè Rius, acompanyada pel regidor d'Educació, Josep Duran i pel director de l'escola Planas i Casals, Sergi Sabater, han visitat aquest matí les obres d'adequació de la coberta d'aquest centre escolar on s'estan instal·lant 56 mòduls fotovoltaics, amb un total de 93,14 m2 de superfície i una potència fotovoltaica de 13,72 kWp.

L'electricitat produïda estimada serà de 18.495 kWh a l'any, i serà injectada a la xarxa elèctrica tota aquella que el propi edifici no pugui autoconsumir.

Dins del disseny de la instal·lació s'ha donat importància a la vessant educativa i demostrativa, de manera que s'ha previst que aquesta sigui visitable i esdevingui un recurs educatiu per tal de donar a conèixer les potencialitats de les energies renovables.

Amb aquesta instal·lació Badalona comptarà amb una potència fovoltaica instal·lada de 93,57 kWp repartits en 7 edificis públics de la ciutat: 4 escoles, 1 biblioteca i 2 edificis d'oficines municipals.

La regidora, Mercè Rius ha destacat que "aquesta obra pretén anar donant compliment als compromisos adquirits en el Pla d'Acció Energia Sostenible d'increment de les energies renovables al municipi per tal de lluitar contra el canvi climàtic, i per una altra banda, aconseguir ser cada més autosuficients a nivell energètic".

L'obra ha estat finançada a càrrec al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) per un import de 97.147 euros.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Foto:Ajuntament de Badalona36.38 KB

Relacionats

Notícia
Es presenten les dades setmanalment de la prova pilot

El barri del Bon Pastor, concretament la zona compresa entre els carrers del Foc Follet, Enric Sanchis, el Barri Vermell, i Sant Adrià, al districte de Sant Andreu, és el lloc escollit per introduir la prova pilot de les plataformes mòbils de contenidors de recollida selectiva.

Article

BINGO (Bringing innovation to ongoing water managements) és un projecte de recerca finançat per la Unió Europea i que ha comptat amb la participació d’un consorci internacional.

Notícia
En el marc de la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient

Durant aquest curs escolar, alumnes i famílies de les escoles verdes han realitzat diverses sortides a la serralada de Marina per plasmar fotogràficament la riquesa natural de Badalona.

Butlletí