L'Ajuntament de Badalona amplia els recursos per controlar les radiacions a la ciutat

Font: Ajuntament de Badalona
30/04/2013 - 00:00

L'Ajuntament de Badalona està instal·lant una xarxa de 9 estacions de monitoratge de radiacions de telefonia mòbil i banda ampla per conèixer l'abast que aquestes emissions tenen en el municipi. Aquestes instal·lacions se sumaran a les 2 que ja estan en funcionament des de fa uns anys.

El nous mesuradors s'implanten a través del projecte LIFE de la Unió Europea, i en el marc del conveni que sobre aquest projecte té signat l'Ajuntament amb la Direcció General de Telecomunicacions i Tecnologies de la Generalitat de Catalunya.

Les estacions de mesura s'estan instal·lant a equipaments públics distribuïts per tot el territori per tenir dades el més representatives possibles. Les mesures es poden consultar a través d'aquesta pàgina web.

Dins del projecte europeu LIFE també es realitzarà una campanya de 30 mesures amb un equip portàtil per conèixer el nivell de camp electromagnètic de les bandes de freqüència de 100 kHz a 8 GHz. Aquestes mesures es realitzaran a escoles, instituts i centres de salut, entre d'altres, per tal d'obtenir informació més directa de llocs especialment sensibles per part de la població.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, destaca: "un dels eixos principals d'aquest projecte és la difusió als ciutadans a través d'una pàgina web on es mostren tant els resultats de les mesures efectuades, com la legislació referent al tema i els principals informes científics que avaluen la possible relació entre exposició i salut". La regidora ha afegit: "és especialment important fer mesures de forma contínua per tal de poder ampliar el coneixement dels camps electromagnètics i controlar que la legislació s'està complint en aquest àmbit tant sensible per a la ciutadania".

El projecte LIFE a Catalunya està desenvolupat conjuntament per la Direcció General de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, mitjançant el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, i la Direcció General de Qualitat Ambiental. El seu objectiu principal és coordinar les polítiques de la Generalitat de Catalunya en matèria de comunicacions electròniques i de medi ambient, pe tal de millorar l'accés de la ciutadania a les xarxes de comunicacions sense fil, i en particular a les seves activitats socioeconòmiques. És vol, d'aquesta manera, fomentar un desplegament ordenat, sostenible i respectuós amb les persones i amb el medi ambient, però procurant que la ciutadania obtingui el màxim benefici de la societat de la informació.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

S’ha començat a instal·lar una nova canonada de 70 metres que reconduirà l’aigua fins a un dipòsit municipal des d’on s’extraurà per regar zones verdes de la ciutat.

Notícia

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

Notícia

Són dades de l’estudi "La calor en un futur: índex de vulnerabilitat al canvi climàtic (IVAC)”, elaborat per l’Institut Metròpoli i finançat per l’AMB.

Butlletí