L’Ajuntament blindarà la ZBE a Barcelona amb una actualització de la normativa per esquivar el Suprem

Font: Betevé

02/06/2022 - 17:33

La nova ordenança mantindria el veto als cotxes contaminants en cas que el Suprem confirmi l'anul·lació de la normativa actual

L’Ajuntament de Barcelona actualitzarà l’ordenança que regula la zona de baixes emissions (ZBE) per si el Tribunal Suprem anul·la l’actual. Segons el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, es tracta de tenir un nou marc normatiu a punt que “sigui perfectament coincident amb la llei” perquè la ZBE “no estigui en perill”. Aquesta nova estratègia municipal arriba després que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) donés la raó a entitats contràries a la mesura.

Podeu llegir la notícia complerta aquí.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han presentat recursos per la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) que anul·la l’ordenança de la zona de baixes emissions de Barcelona (ZBE), actualment vigent. Les tres administracions han refermat en els recursos l’obligació de protegir el dret de la salut de les persones i han destacat que la sentència va en contra de les normatives europees i estatals.

Notícia

El tribunal va anul·lar l'ordenança municipal que regula la ZBE per "falta d'informes determinants i per ser excessiu en l'àmbit geogràfic d'aplicació i en el tipus de vehicles exclosos".

Notícia

L'Àrea Metropolitana de Barcelona inicia el tràmit per recórrer la sentència al Tribunal Suprem i protegir la creació, aplicació i vigència de la ZBE Rondes BCN

Butlletí