L’Ajuntament blindarà la ZBE a Barcelona amb una actualització de la normativa per esquivar el Suprem

Font: Betevé

02/06/2022 - 17:33

La nova ordenança mantindria el veto als cotxes contaminants en cas que el Suprem confirmi l'anul·lació de la normativa actual

L’Ajuntament de Barcelona actualitzarà l’ordenança que regula la zona de baixes emissions (ZBE) per si el Tribunal Suprem anul·la l’actual. Segons el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, es tracta de tenir un nou marc normatiu a punt que “sigui perfectament coincident amb la llei” perquè la ZBE “no estigui en perill”. Aquesta nova estratègia municipal arriba després que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) donés la raó a entitats contràries a la mesura.

Podeu llegir la notícia complerta aquí.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Notícia

La DGT va autoritzar l'ús d'un senyal alternatiu al de les targetes ambientals per a l'accés a una Zona de Baixes Emissions, donant així carta de naturalesa al model de ZBE basat en la reducció de tots els tràfics motoritzats i no només a privilegiar els cotxes elèctrics sobre els de consum fòssil.

Notícia
Especial Congrés de Qualitat de l'Aire

La segona jornada del Congrés de Qualitat de l'Aire reivindica més mesures, informació acurada i posar la ciutadania al centre.

Butlletí