L’Ajuntament blindarà la ZBE a Barcelona amb una actualització de la normativa per esquivar el Suprem

Font: Betevé

02/06/2022 - 17:33

La nova ordenança mantindria el veto als cotxes contaminants en cas que el Suprem confirmi l'anul·lació de la normativa actual

L’Ajuntament de Barcelona actualitzarà l’ordenança que regula la zona de baixes emissions (ZBE) per si el Tribunal Suprem anul·la l’actual. Segons el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, es tracta de tenir un nou marc normatiu a punt que “sigui perfectament coincident amb la llei” perquè la ZBE “no estigui en perill”. Aquesta nova estratègia municipal arriba després que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) donés la raó a entitats contràries a la mesura.

Podeu llegir la notícia complerta aquí.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L'actualització de l'ordenança municipal entrarà en vigor a principis del 2023 i també ampliarà fins a 24 les autoritzacions diàries anuals per als vehicles sense etiqueta ambiental

Notícia

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la modificació de l’ordenança municipal que regula la ZBE per donar cobertura als sectors de població amb rendes més baixes. A més, s’amplia el nombre d’autoritzacions per a l’ús ocasional dels vehicles i per als professionals amb una edat propera a la jubilació que utilitzen el vehicle per treballar.

Butlletí