L’Agrupació d'Arquitectes Urbanistes del COAC organitza la pedalada "El tramvia per la Diagonal"

09/03/2018 - 11:03

L’Agrupació d'Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC) ha organitzat, dins del quart cicle de Pedalades, una sortida pel proper dissabte 10 de març. En aquesta ocasió es vol convertir la pedalada en un acte de suport a la unió dels tramvies en aquesta part de la ciutat de Barcelona, amb el convenciment que aquesta actuació entra plenament en la construcció del projecte metropolità de Barcelona.

Per aquesta raó proposen en aquesta ocasió: una sortida doble, tres recorreguts, un punt de concentració i una continuïtat comuna. La sortida a les 10.00 des de la Torre del Ous (Sant Joan Despí) i des del Walden 7 (Sant Just Desvern). De les dues sortides es faran tres recorreguts que convergiran a les 11.30 en la concentració front les escales de l’ETSAB on es farà un breu acte en suport de la unió dels tramvies. Posteriorment es seguirà per tota la Diagonal avall fins el barri del Gorg a Badalona.

S'han adherit a aquesta jornada de manera explícita, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), el Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya (Camins.cat) i la Plataforma Unim els Tramvies.

Els participants podran portar la seva pròpia bicicleta. Hi haurà, també, la possibilitat de llogar una bicicleta normal o elèctrica, que s’entregarà en un dels llocs de sortida (la Torre dels Ous) i es recollirà al final del recorregut. Després del recorregut en bicicleta, es dinarà al restaurant Neró situat al centre de Badalona i, durant la sobretaula, s'iniciarà un debat obert.

Veure programa de la jornada.

Es requereix inscripció prèvia.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Consells per evitar situacions de risc i millorar la convivència entre la bicicleta i el TRAM.

Notícia

La Diputació de Barcelona organitza la 3a edició de l'activitat Agafa la bici, prevista per al dijous 19 de setembre, l'objectiu de la qual és promoure l'ús de la bicicleta en els desplaçaments a la feina. L'activitat, que és ja una cita anual, convida a utilitzar aquest mitjà de transport sostenible en els desplaçaments laborals com a alternativa al vehicle privat o corporatiu.

Notícia

El 22 de setembre és el Dia Internacional sense Cotxes, i Barcelona ho celebrarà a la via Laietana amb la proposta "La Mercè respira". Durant tot el dia, d'11.00 a 20.00 hores, la via Laietana estarà tallada al trànsit i s'omplirà de vida, amb activitats per a tots els públics, un ‘speaker's corner’ i molts reptes i sorpreses per mostrar com és una ciutat de vianants. Una altra de les accions destacades de la Setmana Europea de la Mobilitat és el Park(ing) Day, que se celebra el dia 20 de setembre, a més d’un centenar d’aparcaments per substituir els cotxes per usos ben diversos.

Butlletí