L’Agència de Residus rep un premi europeu per la seva tasca en el foment de la prevenció

Font: Agència de Residus de Catalunya
29/06/2012 - 00:00

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) va rebre, el passat 19 de juny, un premi per la tasca realitzada els darrers anys en el foment de la prevenció dels residus entre la població, les empreses i les administracions. El premi el va recollir a París el director de l'ARC, Josep Maria Tost, qui va posar de manifest que aquest reconeixement englobava la força, la il·lusió i la dedicació de molta gent. Tost també va destacar l'aposta que des de Catalunya s'ha fet per la prevenció i la valorització dels residus els darrers 20 anys.

El premi s'emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, iniciativa finançada per la Unió Europea que consisteix en que diverses regions i països organitzin activitats durant una setmana, i en un període de 3 anys, totes elles relacionades amb la conscienciació ciutadana per generar menys residus. Els premis els va atorgar un jurat europeu en representació de les cinc categories: administracions i autoritats públiques, entitats educatives, associacions i ONG, empreses i indústries, altres.

Catalunya ha participat, els darrers tres anys, com a regió en la setmana europea. Durant aquest període s'han identificat 186 responsables de projectes que han organitzat 938 accions de les quals 3 han estat distingides amb el Premi Europeu i dos més han estat finalistes. Totes aquestes accions han suposat, a més, una important participació ciutadana. A tall d'exemple, només l'any 2011 més de mig milió de ciutadans (el 7% de la població) van prendre part en alguna de les activitats organitzades.

Enguany, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 17 al 25 de novembre.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon Entrega de premis (Font: ARC)112.44 KB

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Notícia

Durant la Setmana Europea de Prevenció de residus les 19 escoles que formen part d'Escoles + sostenibles de Sant Feliu han dut a terme diferents accions simbòliques per visibilitzar aquest projecte.

Acte
12/12/2023 - 09:00
El Born Centre de Cultura i Memòria. Plaça comercial, 12. Barcelona.

Butlletí