L'Agència de Residus presenta cinc candidats al Premi Europeu de la Prevenció de Residus

El sistema de 'Taxa Justa' implantat a Argentona és un dels nominats
Font: Gencat
25/02/2010

L'Agència de Residus de Catalunya ha triat cinc candidats catalans al Premi Europeu de la Prevenció de Residus, amb el qual es vol distingir les iniciatives realitzades en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es va celebrar el passat mes de novembre en 20 regions de 14 països diferents i durant la qual es van organitzar 2.673 activitats. El Premi té cinc categories: administracions, associacions i ONG, empreses,  institucions escolars i altres institucions.

Els cinc nominats s'han escollit tenint en compte la relació de l'activitat amb els cinc eixos de la setmana (sensibilitzar sobre l'excés de residus, produir millor, consumir millor, allargar la vida dels productes, i llençar menys residus), l'originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l'adaptabilitat a d'altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada. 

Els candidats són:

- Ajuntament d'Argentona per a la "Implantació del Sistema Taxa Justa" (Categoria Administracions).

- Cooperativa Roba Amiga per la "Marató Enrenou de Roba" (Associacions i ONG).

- Seur, per la "Campanya de sensibilització en prevenció de residus" (Empreses).

- UPC Ecopuntura pel "Joc didàctic Ecomarató" (Institucions escolars).

- Confraria de Pescadors de l'Escala pel projecte "Bord a Port" (Altres institucions).

El veredicte del jurat del Premi, que està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus, es farà públic el 15 de març en una entrega de guardons que tindrà lloc a Brussel·les.

També a Sostenible.cat... Especial Prevenció de Residus

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Butlletí