L'Agència de Residus de Catalunya finançarà amb 33 milions la clausura de l'abocador de la Vall d'en Joan, al Garraf

Font: Generalitat de Catalunya

30/07/2019 - 10:00
Abocador de la Vall d'en Joan, al massís del Garraf. AMB

Abocador de la Vall d'en Joan, al massís del Garraf. AMB

Aprovada la subscripció d’un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per continuar les tasques de clausura de l’abocador i analitzar les olors a la surgència de la Falconera. També es destinaran 50.000 euros a millorar la planta de tractament biològic d’Olot i 35.000 més a un projecte tècnic de cooperació amb l’ajuntament de La Paz (Bolívia)

El consell de direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat avui una proposta de conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per aportar 33,4 milions d’euros per a les obres de clausura de l’abocador de la Vall d’en Joan, situat al massís del Garraf i que va cessar la seva activitat el 2006.
 
En concret, les tasques pendents al dipòsit es finançaran amb 31,8 milions, mentre que 645.836 euros es destinaran a l’assistència tècnica dels treballs que s’han de dur a terme el 2019. Finalment, l’ARC dedicarà més d’un milió d’euros a l’estudi hidrogeològic per analitzar les causes de les olors a la surgència de la Falconera, a prop del nucli de Garraf.
 
L’AMB serà l’encarregada de tramitar la contractació dels diferents treballs i també d’obtenir els permisos i llicències que siguin necessaris per dur-los a terme.
 
D’altra banda, el consell de direcció també ha autoritzat l’atorgament d’una subvenció de 50.000 euros al Consell Comarcal de la Garrotxa per finançar actuacions de millora a la planta de tractament biològic d’Olot. En concret, per a la instal·lació i posada en marxa d’una barrejadora.
 
Cooperació internacional
 
Finalment, s’atorgaran 35.000 euros al govern municipal de La Paz (Bolívia) en concepte de cooperació tècnica i transferència de coneixement per a la planificació i gestió dels residus orgànics. A més de formar els tècnics locals, l’ARC col·laborarà en la construcció d’un prototip de compostador i en la posada en marxa d’una prova pilot de compostatge comunitari.
 
L’Agència coopera amb Bolívia en la millora de la gestió dels residus des de l’any 2007. Actualment, la seva capital, La Paz, es troba en situació d’emergència en aquest sentit ateses les esllavissades que s’han produït el 2018 i el 2019 per acumulacions de residus orgànics en abocadors.

 

 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Estima reduir en 1.500 tones les emissions de gasos d'efecte hivernacle

Sis mesos després de la implantació del cinquè contenidor, el marró, en la meitat de València, el barri de Sant Marcel·lí lidera esta recollida selectiva d’orgànica, en arribar al 15% del total de residus generats.

Notícia

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els contenidors de recollida selectiva d’envasos, paper i cartró amb càrrega lateral en substitució dels contenidors metàl·lics de carrega superior. Gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartró i envasos es van incrementar un 10% respecte l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell ha començat una campanya per informar la ciutadania de què cal fer per desfer-se dels objectes voluminosos que té a casa i que ja no vol fer servir. L’administració municipal ha editat 2 mil cartells i fulls de mà i aquesta setmana els ha començat a repartir a la zona sud de Sabadell. Concretament es deixen dins de les porteries dels blocs de pisos dels barris d’Espronceda, Campoamor i la Creu de Barberà. Posteriorment es continuarà amb el repartiment per altres barris, incloent els centres cívics i altres equipaments municipals.

Butlletí