L’activisme contra el malbaratament alimentari perd Paco Muñoz

Font: GNASI ARAGAY. ARA.CAT

05/02/2018 - 10:47

El geògraf Paco Muñoz-Gutiérrez va morir dilluns d’una aturada cardíaca, als 50 anys, mentre feia esport a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on s’havia convertit en figura imprescindible per a les polítiques de medi ambient. Cofundador, actual vicepresident i ànima de la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), integrada per nou entitats, va combinar l’activisme i l’expertesa en aquest camp, i es va convertir en un referent nacional i internacional.

Casat amb la també geògrafa Anna Tardà, investigadora de l’Institut Cartogràfic, amb qui va tenir dos fills, des de la PAA Muñoz va desenvolupar una tasca ingent de conscienciació en tots els nivells: ciutadà, empresarial i polític. Va col·laborar amb programes i projectes de mitjans de comunicació, inclòs l’ARA, i amb figures com la cuinera Ada Parellada, que ahir es mostrava consternada: “Tot el que s’ha aconseguit per evitar el malbaratament és gràcies a la seva tenacitat. Ens va fer veure que teníem un problema gros. Era la seva lluita”. A la UAB, on treballava des del 1992, la seva pèrdua deixa també un buit. “La seva gran dedicació professional va contribuir decisivament a fer que la UAB excel·lís en la gestió ambiental dels residus, l’ambientalització d’esdeveniments i la reducció del malbaratament alimentari”, segons la institució.

Podeu llegir la notícia complerta aquí


 

Relacionats

Article

MENJA, ACTUA, IMPACTA et proposa un viatge de descoberta dels efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Notícia

La recepta més original i que millor aprofiti els aliments guanyarà un dinar per a dues persones al restaurant El Nou-Cents de Mataró. La iniciativa forma part del Pla de Prevenció de Residus del Maresme que té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus.

Butlletí