L’ACA millora el sanejament de la comarca del Gironès amb una nova depuradora a Sant Jordi Desvalls

Font: Departament de Medi Ambient i Habitatge

06/07/2010 - 00:00

L'Agència Catalana de l'Aigua ha iniciat recentment les obres que milloraran el sanejament de Sant Jordi Desvalls (Gironès) amb la construcció d'una depuradora de tipus biològic en el nucli de Mas Masó. En aquest treballs, s'invertiran prop de 591.000 euros, que també comportaran la construcció de la xarxa de col·lectors. El termini aproximat d'aquestes obres és de 5 mesos.

La depuradora tindrà una capacitat de tractament de 85 m3/dia. L'aigua sanejada possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu Ter i l'aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.

Sanejament a Catalunya
El Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.

Avui, són 376 depuradores en funcionament les que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana.

Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament que estaran en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d'euros.

 

Relacionats

Notícia

“Operació Aigua” vol conscienciar la ciutadania sobre la situació actual d'estrès hídric i la disponibilitat d’aigua en el futur, sobre els usos i abusos que en fem com a societat, així com sobre l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra va dirigida a tots els públics.

Article

L’estudi s’ha fet a través d’una metodologia pròpia desenvolupada per Aigües de Barcelona i Cetaqua.

Notícia

Les dutxes i els rentapeus de les platges de Salou només funcionaran al 50%.

Butlletí