La Xarxa, un actor clau de Dunkerque 2010

La VI Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles, principal esdeveniment dedicat a la sostenibilitat local, es celebrarà del 19 al 21 de maig
Redacció
17/05/2010

Després de les conferències d'Aalborg el 1994, Lisboa 1996, Hannover 2000, Aalborg 2004, i Sevilla 2007, s'espera que més de 1500 líders de governs locals de tot Europa, a més de representants de governs locals europeus i xarxes nacionals, Institucions Europees , organitzacions internacionals, empreses, ONGs i centres de recerca participin en Dunkerque 2010 (França) la conferència europea més àmplia sobre el desenvolupament sostenible urbà.

La Diputació de Barcelona, una de les organitzacions membres del comitè directiu de la Campanya Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles, tindrà un paper clau en aquesta trobada. Més enllà de participacions en sessions de debat, dijous 20 de maig Ferran Vallespinós presentarà una ponència sobre la cooperació entre diversos nivells de govern: local, regional, nacional i europeu. També participarà en la Conferència, el Diputat de Medi Ambient Joan Antoni Baron, qui presentarà el Pacte d'Alcaldes/esses en la sessió plenària sobre el Progrés de la sostenibilitat local a Europa.

Dunkerque 2010 és, sens dubte, el prinicipal esdeveniment europeu dedicat a la sostenibilitat local. Després de Copenhaguen 2009 és la conferència més important dedicada al canvi climàtic a Europa i oferirà una oportunitat única per posicionar als governs locals com a socis i líders clau en la reducció d'emissions i en la proposta de solucions innovadores. 

Aquesta conferència explorarà com el desenvolupament sostenible pot ajudar els governs locals a fer front a l'actual crisi econòmica, social i climàtica i com es poden seguir implementant polítiques sostenibles en l'actual context de crisi. Reunirà actors clau per identificar els canvis necessaris en els nostres marcs polítics i analitzarà com els diferents sectors poden cooperar per avançar en el camí del desenvolupament sostenible a Europa.

AdjuntMida
Image icon dunkerque2010.gif21.82 KB

Relacionats

Notícia

El proper 9 de desembre, els municipis de les comarques de Barcelona estaran presents a la COP 25, la cimera  de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. El diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, hi presentarà les polítiques de lluita municipal contra el canvi climàtic que s’estan portant a terme des del món local i que tenen la seva concreció al Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l’Energia.

Notícia

Aquest text planifica 75 accions que contribuiran a reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera en un 41% i que permetran assolir per l’any 2030 una reducció del 47% d’emissions de CO2 .

Notícia

Els 53 municipis de Mallorca s’han adherit al Pacte de Batles i Batlesses pel Clima i l’Energia, una iniciativa europea que han subscrit més de 7.000 ajuntaments de 57 països d’arreu del món.

Butlletí