La Xarxa pel Decreixement engega una nova etapa

El moviment busca l'organització territorial per impulsar el decreixement a nivell local
18/09/2009 - 00:00

"Podem decréixer per viure com volem" és el lema amb el que la Xarxa pel Decreixement engega una nova etapa en la que s'autoorganitza pel territori i invita a no deixar passar el moment i començar a actuar. Per aquest motiu, la Xarxa pel Decreixement ha convocat trobades locals divulgatives el 17 i 18 d'octubre, amb el títol de "Trobades per la cooperació local. Podem decréixer per viure com volem". 

A més, la Xarxa compta amb tres nous grups territorials des d'aquest inici de setembre a Osona, Penedès i Barcelona. A més a més, a les comarques de Girona aquest 18 de setembre s'iniciarà el cicle de xerrades "Crisi, Crítica, Criteri" per preparar les trobades locals, que se celebraran a Mas Franch (La Garrotxa).

Xerrades/debat a peu de carrer
Aquesta és la idea del cicle de trobades que des del 18 de setembre fins al 10 d'octubre recorrerà diverses poblacions de les comarques de Girona coincidint amb l'aparició del tercer número de la publicació del col·lectiu Crisi. "Volem difondre informació i perspectives per entendre la situació en que ens trobem. Volem suscitar la reflexió i el debat públic, per abordar de forma positiva i activa el canvi que necessitem", expliquen des de la Xarxa.

Les xerrades són a càrrec de persones afins al moviment pel decreixement i la democràcia inclusiva, participants en campanyes de denúncia del sistema actual i de construcció d'alternatives, així com membres d'institucions que estudien la crisi energètica, entre d'altres. En la primera part de les xerrades es parlarà de les diverses crisis i, després de gaudir d'un piscolabis a la pausa, s'abordarà el tema de quines tendències, alternatives i canvis poden ser útils per superar-les. Podeu trobar més informació, actualitzacions i el programa d'actes a la web del cicle

Organització territorial
La Xarxa pel Decreixement segueix els passos del col·lectiu Crisi i busca l'organització territorial per impulsar el decreixement a nivell local. Entre d'altres propostes, el grup creat a Osona promourà la creació un espai virtual per treballar i organitzar-se sense haver de fer tants desplaçaments i reunions presencials.

També el 18 de setembre començarà al Camp de Tarragona una marxa local pel decreixement en bicicleta que culminarà en la seva trobada local. I tant al Vallès Occidental com al Vallès Oriental s'està buscant data per les trobades. 

Des de la Xarxa s'anima a afegir-se a d'altres territoris, inclosos els de fora de l'àmbit català. "El més important és fer passos per viure sense capitalisme i buscar alternatives al consum en aspectes com l'alimentació, les finances o l'habitatge", expliquen.

Via: Canal Solidari

Relacionats

Butlletí