La Xarxa ofereix recursos als municipis per la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013

Font: Diputació de Barcelona
23/09/2013

La Diputació de Barcelona i la direcció general de Qualitat Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, sota la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, han posat a disposició dels ens locals una oferta de recursos de sensibilització complementaris per a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013, sota l'àmbit de la campanya Aire més net.

A més de donar suport als ens locals, la Diputació de Barcelona organitza el proper dimecres 25 de setembre, a les 17.30h, amb emissió oberta i en directe per Internet, el WEBINARI que porta el nom "Hi ha relació entre l'aire que respirem i com ens movem a la ciutat?". Amb un llenguatge planer, tres especialistes oferiran un debat sobre la relació entre ambdós aspectes de la sostenibilitat ambiental de les nostres ciutats, des de tres punts de vista: la gestió de la mobilitat, la qualitat de l'aire i la salut ambiental.

Cal destacar que els principals objectius de la Setmana són cercar noves formes de mobilitat per aconseguir un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos, escollint el transport públic, podem augmentar els nivells d'activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l'aire que respirem  i ajudar a prevenir els accidents de trànsit.

A més, cal remarcar que la Diputació de Barcelona dóna suport als ens locals en la promoció d'una mobilitat sostenible i segura i un aire més net mitjançant l'elaboració de Plans de mobilitat local o de la Xarxa MOBAL, la cessió de bicicletes elèctriques per a tasques de vigilància ambiental o, en el cas de la qualitat de l'aire, la cessió d'unitats mòbils de control de la qualitat de l'aire i altres equipaments de control, així com col·laborant en la redacció d'estudis i dels Plans locals de la millora de la qualitat de l'aire.

 

Més informació:

Catalunya es prepara per la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí