La xarxa de recàrrega de cotxes elèctrics de Reus suma ja més de 40 usuaris

27/02/2015

Més de 510 usos i més de 40 usuaris registrats per poder aparcar i recarregar, de manera gratuïta, un cotxe elèctric a la ciutat de Reus. Aquest és el balanç que realitza l'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis del servei posat en marxa el maig de l'any passat, amb l'objectiu de donar un pas endavant amb la incorporació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics en tots els aparcaments municipals: amb nou estacions de recàrrega, en tots els pàrquings de la xarxa i en dos punts de superfície, a la plaça de la Llibertat i a l'àrea d'estacionament de la Riera Miró.

El pla de desplegament del cotxe elèctric es va posar en marxa l'any passat, coincidint amb el 25 aniversari de Amersan -ara Reus Mobilitat i Serveis SA - per estendre una xarxa pública de recàrrega de vehicles, impulsar l'ús a la ciutat i incentivar la iniciativa privada.

De maig a desembre de 2014 es van comptabilitzar més de 510 usos dels punts de recàrrega (com a ús s'entén cada vegada que un vehicle elèctric es connecta a qualsevol dels punts de la xarxa per recarregar la bateria). Si s'analitza el balanç per mesos, es pot observar que la demanda no ha parat de créixer des de l'estrena de la xarxa, a la primavera de l'any passat, arribant al màxim al desembre de 2014, amb gairebé 130 usos.

Per poder recarregar el vehicle, el usuaris han de disposar d'una targeta i s'han emès poc més de 40. Entre els usuaris de les estacions, també es troben usuaris esporàdics que estan de pas a la ciutat i que sol·liciten poder carregar el seu vehicle a la xarxa municipal.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Marc Arza, valora molt positivament la bona resposta dels usuaris. "Les dades del balanç de l'ús de les estacions ens permeten prorrogar aquesta campanya de suport al vehicle elèctric durant 2015, de la mateixa manera que mantenim les tarifes dels pàrquings municipals amb el màxim diari a quatre euros i la tarifa nocturna a 50 cèntims la hora ". La xarxa municipal permet recarregar el vehicle elèctric a nou punts de la ciutat: en tots els aparcaments subterranis (2 places en Oques, Prim, Pastoreta, Baluard, Carrilet i Sant Ferran, i quatre places més en la Llibertat) i en dos punts de superfície, un situat a la plaça Pintor Fortuny, al costat de l'accés al pàrquing de la Llibertat, i un altre a l'àrea de zona blava de la Riera Miró. La xarxa permet recarregar fins a 20 vehicles (cotxes o motos) de forma simultània.

Municipis: 

Relacionats

Article

«La brossa, dins!»: bateria d’accions contra els incívics que deixen les deixalles fora dels contenidors

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia

Aigües de Reus preveu executar el 2020 un pla d’inversions d'uns 2'5 milions d’euros, i en el qual destaquen la finalització del col·lector de l’avinguda de Salou (actualment en obres) i diversos treballs que han de permetre la diversificació de les fonts d’abastament i un millor aprofitament de recursos hídrics propis, com és el cas de pous i minats.

Butlletí