La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat renova el segell ‘ZeroCO2’ per un any

La Xarxa ha calculat i compensat les emissions de gasos d'efecte hivernacle generades per la seva activitat durant l'any 2011
Font: Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
10/09/2012 - 00:00

La Xarxa, en col.laboració amb ECODES, ha calculat les emissions de gasos d'efecte hivernacle derivades de la seva activitat durant l'any 2011, aquestes emissions són corresponents al consum energètic de les sales i locals que utilitzen per desenvolupar la seva activitat, desplaçaments en transport públic, tren, automòbil, i cotxe, i altres viatges, així com el consum i disposició de paper.

En total les emissions per a l'any 2011 ascendeixen a 11,86 tones de CO2 equival·lents.
La majoria de les emissions corresponen al transport de ponents i assistents a les activitats de la Xarxa. Però ja en l'organització d'activitats es prenen mesures per reduir les emissions: sinó s'apliquéssin mesures com promoure i utilitzar el transport públic, o aprofitar de forma eficient les publicacions en paper, les emissions totals haurien estat de 10 tones CO2 equival·lents superiors, per tant, en termes de reducció les emissions s'han reduït un 46%.

A més, la Xarxa vol arribar fins al final i ha decidit realitzar la compensació de les emissions que no ha pogut reduir i que són necessàries per al desenvolupament de la seva activitat a través de la plataforma Zero CO2.

Existeixen diversos projectes en els quals es poden compensar les emissions de CO2, però en aquesta ocasió s'ha escollit el projecte a través d'una votació en la darrera Assemblea de la Xarxa i a través de vot elèctronic a la comunitat virtual.

Un projecte de deforestació per compensar emissions
Fruit dels resultats de les votacions, la compensació d'emissions s'ha realitzat en el projecte Conservació de l'Amazònia a Madre de Dios a Perú.

Es tracta d'un projecte de desforestació evitada que comprèn 100.000 ha de selva. L'àrea està situada a menys de 50 km als costats de les nova carretera interoceànica que uneix els ports del Brasil amb els peruans, a la regió que pertany al corredor ecològic Vilcabamba-Amoró a l'Amazònia peruana, una de les zones del món on es troba un major nombre d'espècies amenaçades "(hotspot" de biodiversitat).

El càlcul i compensació de les emissions de gasos d'efecte hivernacle derivats de l'activitat de la Xarxa durant el 2011 i l'adquisició d'un compromís de seguir desenvolupant accions de reducció de GEH, li han permès l'obtenció del Segell que acredita un estatus "Zero CO2"per a un durant un període d'un any a partir de setembre 2012.

AdjuntMida
Image icon sello_ceroco2_xarxa_2012_azul.jpg113.13 KB

Relacionats

Butlletí