La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat estrena web

El nou espai neix amb l'objectiu de respondre als interessos i necessitats dels seus membres
Redacció
16/04/2010 - 00:00

Amb la mateixa adreça, www.diba.cat/xarxasost, la web de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat es presenta ara amb un format renovat, més actual i amb més funcions de les que disposava l'anterior versió. Neix amb l'objectiu de satisfer les expectatives i respondre als interessos i necessitats dels membres de la Xarxa, i amb la voluntat d'esdevenir una plataforma virtual de cooperació i intercanvi on els municipis troben un marc adequat per discutir els seus problemes, les seves inquietuds, les seves necessitats, les seves experiències, i promoure i dur a terme projectes d'interès comú en el marc del desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic.

La nova web de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat es presenta amb un format renovat, més actual i amb més funcions de les que disposava l'anterior versió.

Per aquest motiu, partint de l'estructura existent, progressivament s'aniran incorporant nous apartats i seccions:

  • Un espai de comunitat virtual exclusiu per als membres de la Xarxa, amb el suport de la dinamització de la Secretaria tècnica de la Xarxa.
  • Un nou espai de recursos de la Xarxa de fàcil consulta i accés.
  • L'edició dels recursos de la Xarxa en versió impresa i en versió exclusivament digital.
  • Actualitzacions permanents de continguts, com les noves seccions d'Agenda i Notícies.
  • L'accés als municipis associats de manera més intuïtiva.
  • L'accés directe a l'Agenda Escolar del Medi Ambient, la revista Sostenible i al Sistema d'Indicadors de Sostenibilitat.

Enllaç: www.diba.cat/xarxasost

Relacionats

Article
Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

El parc es convertirà en un refugi climàtic amb més zones d’ombra, presència d’aigua i d’altres elements vegetals per reduir les altes temperatures

Article

El procés de participació engegat pels Ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes entre febrer i març conclou la voluntat de la ciutadania, que hi va prendre part, d’augmentar el grau de protecció de la desembocadura del riu Tordera. 311 persones -229 a través de la web de l’Ajuntament de Malgrat i 82, de la de Blanes- van participar en les enquestes per expressar la seva opinió amb relació a l'ordenança per regular els usos i l’accés a la desembocadura, i a la declaració de reserva natural parcial d’aquest espai.

Entrevista

L'equip de l’arquitecta i urbanista Itzíar González Virós ha estat l’adjudicatari del procés per definir els usos dels espais del Barri Vell de Girona. El projecte, que va néixer d’una proposta veïnal en el marc dels pressupostos participatius de 2018, vol establir un full de ruta elaborat de manera cooperativa entre l’administració i el veïnat. L’arquitecta està especialitzada en processos de participació i cooperació ciutadana en matèria d’urbanisme. Durant set setmanes, ha tirat endavant el projecte ‘Per un Nou Vell’ amb molt bona resposta ciutadana, a través d’un mètode cooperatiu que imita un joc de cartes i que proporciona una gran quantitat d’informació sobre el barri i l’urbanisme.

Butlletí